Sirket Icin Internet Subesi

21.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Akbank, Akbank.net ile ayda 500 bin liraya internet baglantisi sagliyor. 30 bin internet musterisi olan banka sirketler icin internet subesi kurmaya hazirlaniyor. Turkiye`nin en buyuk ozel sektor bankalarindan Akbank internet atagi baslatti. Banka Akbank.Net ile 500 bin liraya aylik internet paketi sunacak. Akbank internet bankaciliginda bir yenilik daha yaparak, sirketler icin ayri kurumsal bir internet subesi kuracak. Bankanin iki yil iceriside toplam musterilerinin ucte birini internet musterisi yapmayi hedefledigini soyleyen Genel Mudur Yardimcisi Akin Kozanoglu ile internet stratejisini konustuk:
* Akbank internet bankaciliginda nereye gelmeyi hedefliyor? Akbank halen 1 milyonu aktif olmak uzere 3 milyon musterisi bulunuyor. Halen 30 bin internet musterimiz var. Biz internetin olaganustu bir hizla gelisecegini dusunuyoruz. Bugun para verip internet hizmeti alan kisi sayisinin 500 bin oldugunu biliyoruz. Bu rakamin biz bu yil sonunda 1 milyonu bulacagini ondan sonraki senelerde de her yil 2`ye katlanarak buyuyecegini tahmin ediyoruz. Hedef 500 bin internet musterisine ulasmak.
* Internet`te bankacilik hizmeti veriyorsunuz. Bunun disinda baska bir e-ticaret sitesi acmayi planliyor musunuz? Biz gecen yil internet subesini devreye almistik. Burada en son sitenin dizayninda degisiklige gittik. Su an internet subemizden nakit islemleri haric tum islemler yapilabiliniyor. Ve borsa islemleri haric komisyon alinmiyor. E-ticaret ikiye ayriliyor. Birincisi business to consumer denilen, tuketiciye yonelik uygulama, ikincisi business to business olarak adlandirilan sirketler arasindaki ticaret. Asil onemli olan ikincisi. Onumuzdeki donemde sirketlere hizmet verecek bir kurumsal internet subesi acacagiz.
* Bu uygulama ile internet uzerinde bireysel ve kurumsal ayrimina gideceksiniz? Evet. Su anda internet subemizde sirketlere yonelik olarak butun opsiyonlar bulunmuyor. Kuracagimiz kurumsal internet subesi ile sirketlerin bu yonde ihtiyaclarini karsilayacagiz.
* Peki bu yatirimlari yaparken Turkiye`nin internet devrimini ne kadar yakaladigini dusunuyorsunuz? Bence internetin gelismesi icin uc temel sart var. Bunlardan ilki teknik altyapi. Ikincisi internete erisimi saglayacak donanimlarin fiyatlarinin uygun olmasi kosulu. Ucuncusu ve bence en onemlisi o ulkedeki insanlarin yeni teknolojiye yatkin olup olmadigi. Bugun Turkiye`de altyapi yatirimlarini Telekom yapiyor. Bence durumun farkindalar ve gerekli yatirimlari yapiyorlar. Donanim fiyatlarina gelince kampanyalarla olusan rekabet ortaminda fiyatlar gittikce dusuyor. Bu konuda da gelisme saglaniyor. Ben ucuncu kosulda hicbir sorun olmadigini dusunuyorum.
500 bin liraya internet: Akbank ayda 500 bin liraya internet paketi vermeye basladi. Sabanci Grubu`na ait Turk.Net`in destegiyle hazirlanan Akbank.Net erisim paketi tum Akbank subelerinden satisa sunululmaya baslandi. Aylik 500 bin lira sabit abonelik ucreti bulunan pakette, saat basina 150 bin lira ucret odenecek. 50 saati asan kullanimin ustu ise ucretsiz olacak. Akbank.Net`ten erisim paketi alan musteriler e-posta hizmetinin yaninda Cep.Net ile gelen e-postalari bilgisayar uzakta da olsa kisa mesaj sistemi ile cep telefon ekranindan aninda okuyabilecekler. Ayrica Akforum ve Akbank`in internet subesini kullanma imkani olacak. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.