Şimdi Sıra Dijital Cüzdanda

09.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
50 bin dolar limitli Wold Signia`nın üreticisi MasterCar, internete uygun kartlarda sa iddialiı. 2001`de dijital cüzdanı piyasaya sunacak. Bireysel bankacılıkta yoğun rekabet, bankaları da müşterilerine daha farklı ürünler sunmaya zorluyor. Özellikle bu yıl pazara giren Bonus Kart, turkcell kart ve de Sanal kart bunlardan sadece birkaçı. Bunun dışında daha üst gelir düzeyine hitap eden ve özellikle çok fazla seyahat eden işadamları ve yöneticilerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla üretilen Platiunum ve Wold Signia`da pazarda ayrı bir yere oturmuş durumda. Sözünü ettiğimiz tüm bu kartların tüm bu kartların üreticisi ise MasterCard....

Ve MasterCard bu yıl üye bankalarla calısmasının mevyesini almıs. 40 üye bankayla calısan ve onların istekleri ve beklentileri doğrultusunda kartlar üreten MasterCard, 2000 yılında Türkiye pazarında yüzde 50.8 pay alarak , Visa`yı da geride bıraktı. Sözkonusu kartların Türkiye pazarına girmesinde önemli rol oynayan Europay International Yüksek Limitli Kartlar Sorumlusu Sergio Sanchez ile görüşmemizde , Türkiye pazarını ve Europay`in yeniliklerini konuştuk. Sanchez, Türkiye`yi çalıştığı ülkeler arasında çok fazla potansiyeli olan ve doğru hedefe doğru ürünler sunabilen bir pazar olarak gördüğünü söylüyor. Pazarla ilgili yeni ürün çalışmalarının takibi için 3-4 ayda bir Türkiye`ye geldiğini belirten Sanchez, her gelişimde farklı bir gelişmeyle karşılaştığını söylüyor ve ekliyor; Yeni dış hatlar terminal binamız, metro .

Bunlar önemli gelişmeler , belki siz burada yaşadığınız için bu gelişmeleri gözlemlemiyorsunuz. Sanchez, Türkiye`de bankaların yeni teknolojilere çok çabuk uyum sağladıklarını ve müşterilerinin isteklerine cevap verebilmek için yeni ürünlerin gelişmesinde istekli olduklarını söylüyor. 2005 yılında işlemlerin yüzde 50`sinin online bir şekilde internetten olacağını tahmin ettiklerini belirten Sanchez, bu konudaki çalışmalarını şöyle özetliyor;

Tükriye`de Garanti Bankası`yla ilk sanal kartı biz çıkardık. Bugün sanal kartta 40 bin rakamına ulaştığını söyleyebiliriz. İnternette güvenli alışveriş ve taka konuşuluyor, biz de internette imkanlar nelerdir, ihtiyaçlar nelerdir buna odaklanmış durumdayız. Sanal kart yanlızca ilk adım , hızlı şekilde dijital cüzdanlar ve nihai olarak da çipli işlemleri göreceğiz.

Çipli işlemler dediğimiz zaman PC`den PC`ye okuyacabilecek enstrümanların yaygınlaşması lağzım, onun için zaman var. Şu an üzerinde çalıştığımız dijital cüzdan. Dijital cüzdan`da siz yanlızca internetten cüzdanınıza klik ederek çok rahatlıkla işlem yapabileceğimiz bir ortam. Sanırım bu çalışmalar 2001 yılında tamamlanacak ve dijital cüzdanlar Türkiye`de bankalar tarafından müşterilerine sunulacak.

MASTERCARD; Türkiye`de 1993 yılında 9 olan pazar payını 2000`de yüzde 50.8`e çıkardı.

*Türkiye genelinde 16 milyon adet Mastercard ve maestro kullanıcısı var.

* 1999 Haziran ile 2000 Haziran arasında 10 milyar dolarlık ciroya ulaştı.

* 2000 yılında Yapı Kredi Bankası ile Turkcell Kart ve Garanti Bankası`yla Bonus kart ve Sanal Kartı piyasaya sürdü.

* Kasım 1999`da piyasaya sunulan Platinum kartı Vakıfbank, Osmanlı Bankası, EGSbank, Türkiye İş Bankası, Demirbank ve Garanti Bankası veriyor. 11 ay içinde Platinum kart sayısı 5 bine ulaştı. Hedef 10 bin adet.

PLATİNUM; kartın harcama limiti 20 bin dolar. Bu kartın sunduğu hizmetler arasında, seyahat sigortası, kaza ve hırsızlık sigortasının dışında havaalanlarında özel bekleme salonlarına giriş imkanı ve öncelikli geçiş üstünlüğü dikkat çekiyor.
WORLD; Signia`nın harcama limiti ise 50 bin dolar. Bu kart sahiplerine bir çok sigorta hizmetinin yanı sıra, VIP ayrıcalığı da sunuluyor. (PARA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.