Simdi Isler Karisti.

19.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Secimden DSP liderliginde ANAP veMHP`li koalisyonunun cikacagi beklentisini satin alan piyasalar dunku secim sonuclariyla tam bir sok yasayacak. MHP`nin oylarini beklenmedik olcude artirmasi gecen hafta yazilan senaryolari da ilk asamada buyuk oranda bozdu. Bugune kadar bu beklentiyi satin alan mali piyasalarin ise ilk gunku tepkilerinin satis yonunde olacagi gorusu hakim. Bu nedenle borsada ve bonoda satislar yasanacagi bunun borsada dususe, faizde ise yukselise neden olacagi belirtiliyor. Haftanin son gunu buyuk araci kurumlarin DSP-ANAP-MHP koalisyonunu satin aldigini hatirlatan bir borsaci, bunun da borsadaki satislari artiracagini one surdu. MHP`nin beklenenden yuksek oyla secimi tamamlanmasinin koalisyonu zora soktugunu kaydeden ayni yetkili, `Bu borsada ozellikle haftanin ilk yarisinda sok satislara neden olacaktir. Bugune kadar secimden nasil olsa bir hukumet cikacak` beklentisi satin alindi. Ancak bu sonuclar koalisyon hukumetini zora sokuyor` dedi. Bir baska borsaci da MHP`nin guclenmesinin piyasada tedirginligi artiracagini belirterek, MHP`nin bu kadar guclenmesini beklemiyorduk. Bu soru isaretleri yaratacaktir. Piyasa acilista yukselisle tepki verebilir. Ancak daha sonra tedirginlik piyasalari etkisi altina alacak` diye konustu. Bundan sonra koalisyona iliskin beklentilerin etkili olacagini soyleyen borsacilar, bu surecte piyasalarda sert fiyat hareketleri yasanabilecegini ifade etti. Secimden MHP`nin guclenerek cikisinin hukumet kurulusunu zora sokacagini soyleyen bir bankaci ise, haftanin ilk gunu faizlerin yukselecegini belirtti. Bankacilarin once DSP-ANAP, ardindan ikili koalisyon DSP-ANAP-MHP koalisyonunu satin aldigini hatirlatan ayni bankaci sunlari soyledi. Ancak MHP secimi hic beklenmedik bir gucle tamamladi. Buna karsin ANAP guc kaybetti. Bu durumda beklenen koalisyonda roller de degisti. MHP anahtar parti haline geldi. Bu nedenle istekleri artacak. Isteklerinin artmasi pazarlik surecini uzatacak ve dolayisiyla hukumet kurulusu zaman alacaktir. Piyasalar bunu hukumet kurulusu zora girdi` seklinde degerlendirecektir`. Surecin uzamasinin piyasalardaki belirsizligi artiracagini da soyleyen ayni yetkili, ancak buyuk portfoy tutari bankalarin destek alimlarinin faizdeki hizli yukselisi belli noktalarda kesecegini one surdu. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.