Sıemens Başkanı Pıerer: Şirketimizin Net Geliri Arttı

15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Sıemens Başkanı Ve Ceo`Su Dr. Pıerer: -Birinci Önceliğimiz, Karlılıkla Birlikte Sürekli Bir Büyümeyi Başarmaktır -Şirket Net Geliri Yüzde 80 Artarak 3.4 Milyar Euro`Ya Ulaştı -Kısa Dönemde Tüm Faaliyetlerin Yüzde 25`İni, Müşterilerle Olan İş İlişkilerinin Yüzde 50`Sini On-Line Hale Getirmeyi Amaçlıyoruz -Gelecek 18 Ay İçinde Sıemens`İ Bir E-Şirkete Dönüştürmek İçin 1 Milyar Euro Yatırım Yapacağız


MÜNİH (A.A) - 15.12.2000 - Şenol Aydoğan bildiriyor - Siemens AG Başkanı ve CEO`su Heinrich V. Pierer, 2000 yılında elde edilen rekor kazançların, sadece şirketin hayatındaki bir adım olduğunu belirterek, birinci önceliklerinin, karlılıkla birlikte sürekli bir büyümeyi başarmak olduğunu söyledi. Münih`te düzenlenen Yıllık Basın Konferansında Siemens`in 30 Eylül`de sona eren 2000 mali yılı sonuçları değerlendirildi. Konferansta konuşan Dr. Pierer, başarılı geçen bir yılın ardından şirket net gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 80 artarak 3.4 milyar Euro`ya ulaştığına dikkat çekerek, bununla da kalmayıp 1.5 milyar Euro`yu aşan ekonomik değer ürettiklerini, Epcos AG ve Infineon Technologies AG`nin faaliyetleri de dahil edildiğinde toplam 7.9 milyar Euro`luk vergi sonrası gelir elde ettiklerini bildirdi. Başarılı bir yeniden yapılanma çalışmasının ardından olumlu sonuçlar alındığını vurgulayan Dr. Pierer, son birkaç yılda şirkete adım adım yeni biçim verildiğini, geleneksel tutum ve dogmaları bir tarafa bıraktıklarını belirtti.


EN İYİYİ YAKALAMA, ÖNCÜ KONUMDA OLMA...

Faaliyet alanlarının her birinde en iyiyi yakalamayı ve pazarda öncü konumda bulunmayı amaçladıklarını kaydeden Dr. Pierer, bunu gerçekleştirirken, performans geliştirme amaçlı top plus programıyla bölüm bazında iş mükemmelliğini artırmak, yüksek büyüme potansiyeli olan sektörlere odaklanarak organik büyümeyi sağlamak, portföy optimizasyonunu sürdürmek, şirket çapında sinerji yönetimini güçlendirmek, Siemens`i bir e-şirkete dönüştürmek ve global pazarı etkilemek şeklinde ifade edilebilecek aşamaların izlendiğini anlattı. Dr. Pierer, stratejik olarak kritik ve yüksek büyüme potansiyeli olan sektörlerde yoğunlaştıklarını, varolan know-how`u kullanabilecekleri ve başarılı olabilecekleri yeni pazarları görebilmek için faaliyet gösterdikleri alanlarda kritik analizler yaptıklarını kaydederek, enformasyon ve mobil iletişimin yenilikler ve büyüme için stratejik bir hedef olduğunu, sağlam bir yere sahip oldukları GSM sektörüne GPRS`i de kattıklarını, adım adım tri-band, GPRS ve UMTS özelliklerini içeren hücresel telefonlar konusunda genişleme sağladıklarını ifade etti. Internet ve e-business`ın, şirketin sinerjisini daha verimli kullanmada kendilerine manivela özelliği sağlayan enstrümanlar olduğuna işaret eden Dr. Heinrich Pierer, elektronik network ve e-bilgi yönetiminin, teknik, know-how, girişim ve rekabet gücünü artırma konusunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.


E-ŞİRKET, E-TİCARET...

E-şirket`e geçişi sağlamak için Center of E-Excellence`ı kurduklarını hatırlatan Dr. Pierer, e-ticaretin, müşterileriyle iş ilişkilerinde elektronik ağ oluşturma anlamına geldiğini, bunun da müşteriye daha hızlı ve daha iyi ulaşmayı olanaklı hale getirdiğini vurguladı. Dr. Pierer, kısa dönemde tüm faaliyetlerin yüzde 25`ini, müşterilerle olan iş ilişkilerinin yüzde 50`sini on-line hale getirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Gelecek 18 ay içinde Siemens`i bir e-şirkete dönüştürmek için 1 milyar Euro yatırım yapacaklarına işaret eden Dr. Heinrich V. Pierer, bununla toplam iş hacminde 1`e 2 oranında (2 milyar Euro) tasarruf sağlamayı umduklarını kaydetti. Büyümelerinin yıllardır dış pazar ağırlıklı olduğuna işaret eden Dr. Pierer, zaten güçlü durumda bulundukları iç pazar ve Avrupa`nın dışında çok daha yüksek bir büyüme gerçekleştirdiklerini, geçen yıl Amerika`daki yeni siparişlerin ilk kez Almanya`dakileri geçtiğini, bunun da dikkate değer bir nokta olduğunu vurguladı. Dr. Pierer, birkaç yıl sonraya bakıldığında, en büyük pazarlarının Amerika, Almanya ve Çin olacağını, beş yıl önce bu sıralamanın Almanya, Amerika ve Avusturya şeklinde olduğunu, bunun da globalleşmedeki başarılarına işaret ettiğini hatırlattı.

2001 YILI BEKLENTİLERİ...

Dr. Heinrich V. Pierer, 2001 yılında satış ve siparişlerde iki haneli bir artış beklediklerini, kazançlardaki artışın satışlardakinden daha yüksek olması beklentisini taşıdıklarını ifade ederek, amaçlarının çok açık olduğunu ve faaliyet gösterdikleri her bir alanda pazarda öncü konumda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Dr. Heinrich V. Pierer, konferansın ardından Türk gazetecilere yaptığı açıklamalarda, telekom sektöründeki pozisyonlarını geliştirmek istediklerini ifade ederek, Türkiye`nin enflasyonla mücadele etmesi ve kontrol altına alması gerektiğini vurguladı. Dr. Pirer, son zamanlarda bu alanda önemli adımlar atıldığını belirterek, Türkiye`nin problemlerin ve zorlukların üstesinden geleceğini kaydetti. Dr. Pierer, Telekom özelleştirmesinin gerekli ve doğru bir adım olduğunu ancak sürecin içinde olunduğu için yorum yapmayacağını sözlerine ekledi. Siemens AG Baş Mali Yetkilisi (CFO) Heinz-Joahim Neubürger de konuşmasında, şirketin 2000 yılı mali sonuçlarını yorumladı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.005 TL        
DOLAR
1.009 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.