Sıcakları özlüyoruz

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Soğuk kış günleriyle birlikte bere, kaşkol ve eldiven satışları arttı

Soğuk kış günlerinin gelmesiyle insanlar ısınmak için değişik yöntemler kullanırken, sıcak özlemi şimdiden başladı. A.A muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, kış mevsimine girilmesiyle birlikte bere, kaşkol ve eldiven ile sahlep benzeri sıcak içecek satışları arttı. Evlerde ve işyerlerinde doğalgaz, kalorifer, soba ve elektrikli ısıtıcı kullanımı da ön plana çıktı. Kış mevsiminin gelmesiyle doğan ısınma ihtiyacı, teknoloji ve modayla bütünleşerek insan hayatını kolaylaştırıyor. Teknolojinin gelişimiyle ısınma yöntemleri de değişti. Tandır, soba yakma gibi geleneksel ısınma yöntemleri günümüzde, özellikle büyükşehirlerde yerini doğalgaza, kaloriferlere ve elektrikli ısıtıcılara bıraktı.

NASIL ISINIYORUZ?

Kırsal kesimde tezek yakmak gibi geleneksel ısınma yöntemleri çokça kullanılırken, metropollerin tercihi ev ve işyerlerinde, hızlı ısınabilen doğalgaz ve elektrikli ısıtıcılar oluyor. Romantik anların vazgeçilmez ısıtıcısı ise tabii ki şömineler. Başkentte, doğalgazın bir metreküpü konutlar için 168 bin 755 liradan, resmi aboneler için 215 bin 694 liradan satılıyor. Kömürün tonu ise 123 milyon 200 bin liradan alıcıya sunuluyor. Soğuktan korunmak için kullanılan kaban, manto, palto, panço, bot, çizme, bere, atkı, eldiven gibi giyecekler son moda trendleriyle hem insan bedenini, hem de kış aylarını ısıtıyor. Bu kışın gözde giysilerini ise rengarenk şallar ve bereler oluşturuyor. Kadife, buklet, yumoş, angora, polar ve kuzu yünü gibi çeşitleri olan bere, atkı ve eldivenler, yapıldığı malzemeye göre 2 milyon liradan 60 milyon liraya kadar değişen fiyatlarla satılıyor. Nostaljik görünümden hoşlanan bayanların tercihi olan şal fiyatları ise 3,5 milyon lira ile 60 milyon lira arasında değişiyor. Mağaza fiyatlarını pahalı bulanlar için de işportacılar, her bütçeye uygun, zengin seçenekleriyle alternatif oluşturuyor. Bere, atkı ve eldiven fiyatları işportacılarda 1`er milyon liraya kadar iniyor. Kışlık giysi satan başkent esnafı, satışlardan memnun olduğunu, Aralık ayı sonuna kadar satışların daha artacağını beklediklerini söylediler. İçecekler de kış mevsiminde ısınma ve ısıtmaya dayalı olarak değişiyor. Soğuk havaların kendini iyice hissettirdiği aylarda bardağı 750 bin lira ile 1 milyon lira arasında olan boza, sahlep, çay, ıhlamur ve bitki çayları iç ısıtıcı olarak talep görüyor. İkili ilişkiler ve sanatsal faaliyetler de en çok kış aylarında artıyor. Sinema, tiyatro, sanat galerileri kışın rağbet gören mekanların başında geliyor. Pastane ve kafeteryalarda dumanı üstünde sıcak yiyecekler eşliğinde yapılan sohbetler de ruhsal ısınma sağlıyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
994 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.