Sevgililer “masrafa” girmiyor

13.02.2008 - 12:01 | Son Güncelleme :

Kurban Bayramı ve yılbaşı satışları düşük  seviyede kalan <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349sevgililergunu.jpg" align="right" vspace="5">hazır giyim mağazalarında, sevgililer günü öncesinde  durgunluk yaşandığı bildirildi.

AA
        
Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) Başkanı Hasan Ayyıldız, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı ve yeni yılda yeterince  satış yapamadığı için faturalarını ödemekte zorlanan esnafın yaşadığı  sıkıntının, sevgililer gününde beklenen talebin olmaması sonucu  sürdüğünü söyledi.
        
Esnafın tam anlamıyla “hayal kırıklığı” yaşadığını belirten  Ayyıldız, vatandaşların özel günlerde hediye almak yerine, birinci  derecede ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını ifade etti.
        
Ayyıldız, hazır giyim mağazası işletmecilerinin, ürünlere beklenen  ilginin olmaması nedeniyle fiyatlarda indirime gittiğini belirterek,  “Buna rağmen talep yok denecek kadar az. Sektörde genel anlamda bir  durgunluk var. Vatandaşlar daha bayram ve yılbaşı harcamalarının  kredilerini bitiremedi. Ev ve otomobil kredilerini de düşünürsek,  sektördeki durgunluğun nedeni ortaya çıkıyor” dedi.
        
Bazı sektörlerde kredi kartlarına 3 ay ödemesiz alışveriş imkanı  tanınmasının da kendilerini olumsuz etkilediğini anlatan Ayyıldız, şöyle  konuştu:
        
“Esnaf arkadaşlarımız (Belki sevgililer gününde satış yapabiliriz)  beklentisinde ama vatandaşın cebinde para yok. Para hep sanal ortamda  dönüyor. Sanırım sevgililer 14 şubatı bir gül ile geçiştirecek. Dar ve  orta gelir grubunun alım gücü geçen yıla oranla daha da düştü. Bu  gelişmeler de toplumun her kesimini etkiliyor. Geçen yıl da benzer  sorunu yaşadık. Sevgililer masrafa girmiyor.”
        
Ayyıldız, hazır giyim sektöründe kar marjının düştüğünü, giderlerin ise  attığını söyledi.
        
Esnafın gelecek konusunda endişeli olduğunu anlatan Ayyıldız, şöyle  konuştu:
        
“2007 yılı kötü geçti, 2008 yılından da umutlu değiliz. Ürününü  satamayan esnaf, faturalarını, vergisini ve borcunu ödeyebilmek için  ürünlerini indirim yaparak paraya dönüştürmeye çalışıyor. Birçok mağaza  sahibi ayakta güçlükle duruyor. Bunun için yetkililerin, vergi indirimi,  çok düşük faizli kredi gibi olanaklar sağlamasını bekliyoruz.”
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.