Secimi Beklerken Borsa.

27.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Istanbul Borsasi secim stresinegirdi. Bundan sonraki donemde daha cok hisse bazinda ve bilanco beklentilerine bagli hareketin yasanmasi beklenebilir. Turkiye gibi enflasyonun yuksek oldugu bir ortamda dolar bazinda fiyatlara bakilarak bir hisse fiyatinin ne durumda oldugu ortaya cikarilabilir. Bir hisse senedinin yil icerisinde gordugu dolar bazinda en dusuk seviye ile yil icerisinde dolar bazinda ciktigi en yuksek seviye ve kapanis fiyati arasindaki iliski karsilastirilabilir. Boyle bir karsilastirma yapildiginda bir donem spekulatorlerin gozdesi olan iki hissenin ilk iki sirayi aldigi goruluyor. Adel Kalemcilik ve Ozfinans Factoring. Adel Kalemcilik`in sirasi manipulasyon iddiasiyla bir hafta kapatilmis ve belli donemde yapilan islemler de iptal edilmisti. Sonunda ne oldu. Adel Kalemcilik`de manipulasyonun yaninda gercek yatirimcilari da bu isten zarar gordu. Islemler geri alindi. Ancak goruluyor ki hisse senedinin seyrine bakildiginda bu tip kararlar fiyati daha uzun sure etkiliyor. Adel hisse senetleri 9. 34 cent`e kadar ciktiktan sonra 3.97 geriledi. Su an 4.14 cent`ten islem goruyor. Yani birilerinin bir hisse senedini hizla yukseltmesi ve baskalarinin buna bakarak yatirim yapmasi her zaman karli bir tercih olmayabiliyor. En son Penguen Gida`nin halka arziyda gundeme gelen gida sektoru sirketlerinde yabanci ortak alarak buyume anlayisi hakim. Bu sirketlerin stoklarinin sektorel olarak yuksek olmasi ve bunu finanse etmek icin borclanma giderlerini yuksekligi sirketleri yabanci ortak konusunda oldukca hassas olan Avrupa Pazari`na girmek icin de yaninizda bir avrupali olmak durumunda. Bunun ornekleri yasaniyor. Kerevitas`in Scholler Holding ile ortak olmasi, dardanel ve Merko`nun bu yonde isteklerini beyan ettikleri hatirlaniyor. Yabanci ortak almak icin de halka acilarak borsa sirketi olmak ve kurumsallasmak avantaj getiriyor. Bu sirketler icin halka acilmak hem finansman acisindan onemli, hem de yabanci ortak almak icin bir kilometre tasi oluyor. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
992 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.