Secim Tansas`a Da Degisiklik Getirdi.

30.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
TANSAS`inuygulamalarina iliskin belediye meclis kararlarinin iptal edilmesi icin Buyuksehir Belediyesi eski baskanlarindan Yuksel Camkur ve arkadaslari tarafindan acilan 2 davada, iptal karari verildi. Yerel secimlerde Izmir Buyuksehir Belediye Baskanligi koltugunu kaybeden Burhan Ozfatura`yla birlikte, Tansas`da yonetim degisikligi zorunlu hale geldi. Ozfatura, Tansas Yonetim Kurulu Baskanligi`ndan istifa ederken, Genel Mudurluk gorevinin surduren Bulent Sezen`in yerine Irfan Akca`nin getirilmesi bekleniyor. Tansas`in yonetim ve denetim kurullarindaki 2`ser belediye temsilcisi, olaganustu genel kurul yapilarak belirlenecek. Olaganustu genel kurul cagrusi yapilmasi icin, Buyuksehir Belediye Baskani Ahmet Piristina`dan isaret bekleniyor. Tansa`in yeni genel mudurlugu icin aday olaarak Yuksel Cakmur doneminde Tansas Genel Mudurlugu yapan Irfan Akca`nin adi geciyor. Secimlerde belediye yonetimi degisince, belediye temsilcilerinin uyeliklerinin otomatikman dustugunu ifade eden yetkililer, `Cunku belediyenin hissesinin temsil edilmesi soz konusudur. Burhan Ozfatura istifa etmistir. Yonetim kurulu uyeligi konusunda simdilik bir sey yok. Bu arada, genel kurulan toplanmasi icin Baskan Piristina`dan henuz bir hareket gelmedi` dediler. Izmir 3. Idare Muhkemesi`nce Izmir Buyuksehir Belediyesi`nin mulkiyetinde bulunan ve Tansas tarafindan satis magazaasi olarak kullanilan tasinmazlarin kira surelerinin uzatilmasina iliskin Belediye Meclis Karari`nin iptaline karar verildi. Izimr 3. Adere Mahkemesi kararinda, 3 yildan uzun sure icin yapilan kiralamalarda ihale yapilmasi gerekliligini ortadan kaldirmadigina isaret edilerek, dava konusu belediye meclis kararlarinda yasal isabet bulunmadigi belirtildi. Buyuksehir Belediyesi eski baskanlarindan Yuksel Cakmur, bu kararla, Tansas`in yeni maliki olan Dogus Holding`in soz konusu tasinmazlar uzerinde `fuzuli sagil durumna dustugunu savundu. Izmir 3. idare Mahkemesi, Tansa` A grubu hiselerinin yuzde 29`unun Fiba Holding ve Gucbirligi Holding ortak girisimine devredilmesi konusundaki Encumen kararinin da iptaline karar verdi. Tansas`in yuzde 29`luk belediye payinin halka acilmasi seklinde satisina imkan verildiginin tespiti uzerine, Dogus Grubu`na satisin mevzuata aykiri oldugu yonunde iddialara yol acti. Mahkemenin iptal kararinda, Izmir Buyuksehir Meclisi`nin ilgili karariyla, Tansas`in yuzde 29`luk A gurubu hisselerinin halka acilmasinin amaclandigi, ancak dava konusu islemler ile bu karar aykiri olarak hisselerinin blok satisi yoluyla Fiba- Gucbirligi konsorsiyumuna devredilmesinin hukuka acikca aykiri bulundugu ifade edildi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.