Seat, A4 şasisinde sedan yapacak

18.02.2008 - 09:43 | Son Güncelleme :

Doğuş Otomotiv-Seat Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Seat`ın Audi A4`ün şasi ve altyapı ünitesini kendi fabrikasına taşımaya başladığını söyledi. Seat`ın değişim içine girdiğini belirten Gürsoy, Yeni model yılında Audi kalitesi yansıtılıyor. Gelecek yıl ocak ayından itibaren eski A4 altyapısı ile yeni bir sedan üretilecek. Şimdilik aracın proje ismi Bolero olacak dedi. Gürsoy Seat`ın yeni aracının Audi A4`ten farklı olacağını ancak tasarım çizgilerini andıracağını ifade etti. Gürsoy`un verdiği bilgiye göre spor sedan olacak aracın fiyatı da Volkswagen Passat`ın ve A4`ün altında olacak.
Volkswagen çatısı altında yer alan İspanyol otomobil üreticisi Seat`ın Türkiye`deki en büyük plazası Rentel Otomotiv, İstanbul Ataşehir`de resmen hizmete açıldı. 2007 yılında hedeflediklerinin yüzde 20 üstünde bir satış başarısı elde ettiklerini ifade eden Anıl Gürsoy, 2008`den itibaren model yelpazemiz gelişiyor. Nisanda Altea Freetrack`i yılın son çeyreğinde ise yeni Ibiza`yı getireceğiz diye konuştu.
Anıl Gürsoy, 2007 yılını, hedeflerin yüzde 20 üstünde 3 bin 628 adet satışla ve toplam pazarda yüzde 1`lik pazar payıyla kapattık. 2008 yılında satışlarımızı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 24 artırarak, yüzde 1.25 pazar payına, yani 4 bin 500 adetlik satışa ulaşmayı istiyoruz açıklamasını yaptı. Gürsoy 2009`an sonra satışları 10 bin adede ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Gürsoy, 2007`de Türkiye`de en çok sattıkları aracın 1628 adet ile Seat Leon olduğunu belirtti. 10 milyon dolar yatırımla açılan Rentel`in yeni plazası aynı zamanda Türkiye`deki en büyük Seat satış ve servis kompleksi oldu. Merkez Seat`ın satışlarının yüzde 15`ine talip.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.