Sanayici için 1000 teknik eleman yetiştirecek

02.01.2018 - 14:08 | Son Güncelleme :
Sanayici için 1000 teknik eleman yetiştirecek | Genel Haberler

Birçok sektöre eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Garanti Eğitim, sanayicinin en büyük sorunlarından birisi olan ara teknik eleman için kurslar düzenleyecek. Bu kurslarla bin kişiyi sanayicinin beğenisine sunacak. Dubai, Katar ve Suudi Arabistan’ı hedef pazar olarak gören firma Katar’da ofis açacak.

Gıda, plastik, ambalaj lojistik ve beyaz eşya başta olmak üzere birçok alanda üretim yapan firmalara endüstriyel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Garanti Eğitim, 2018 için hedef büyüttü. Bu yıl yüzde 100 büyüme yakalayacaklarını belirten Garanti Eğitim CEO'su Gürcan Akçay, 2018 yılına yeni yatırımlar ve yeniliklerle hazırlandıklarını söyledi.

Dijital ortamda çalışan MTM programı ile Türkiye’de ilk kez norm kadro analizi yaptıklarına dikkat çeken Akçay, “MTM ile tüm sektörlere ait dünyaca kabul edilmiş hareket bilgilerinin sistemin alt yapısında olduğu dijital ortamda kaydedilen videolar üzerinden analizler yapılıyor. Ölçüm yapılan proseste ideal olarak kaç kişinin çalışması gerektiğini bununla birlikte ideal üretim kapasite değerlerini tespit edebiliyoruz. Sistem bu analizleri yaparken çalışanları bir robot olarak değil, çalışma şartlarını yani sıcaklık, toz, nem, gürültü ve ağırlıkları göz önünde bulundurarak, yorulma oranı hesabını da yaparak sonuç raporunu oluşturuyor.”

Haberin Devamı

AVRUPA’NIN CAZİBESİ BİTTİ 

Almanya ve Türkiye ofislerinden elde ettikleri tecrübe ve referanslarla 2018’de Katar’da Ortadoğu ofislerini açacaklarını belirten Gürcan Akçay, “Ortadoğu ofisimizi 2018’in ilk çeyreğinde açmış olacağız. Avrupa’nın cazibesi bitti. Artık Dubai, Katar, Suudi Arabistan hedef pazar. Planeteach Markası ile 2018’in ikinci yarısında dünyanın birçok ülkesinde eğitim organizasyonları yapmaya başlayacağız. İlk olarak belirlediğimiz 15 ülkede aktif olarak çalışmaya başlayacak sistemde ülkelerin konularında uzman ve kişisel marka haline gelmiş eğitmenler ile büyük eğitim organizasyonlarına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gürcan Akçay, “2018 yılı ilk çeyreğinde Türkiye sanayicisinin en büyük sorunlarından birisi olan ara teknik eleman sorununa destek olmak amacıyla, belirlediğimiz illerde teknik ara eleman yetiştirmek için kurslar açacağız. İlk çeyrekte ön anlaşmaya vardığımız özel sanayi kurumları, meslek yüksekokulları ve üniversiteler ile birlikte bin personeli sanayinin beklediği ihtiyaçları karşılayacak hale getireceğiz” dedi.

KÂRLILIĞI YÜZDE 30 ARTIRDI

Firmalara danışmanlık konusunda büyük rağbet gördüklerini ve bu danışmanlıkların şirketlere büyük katkılar sağladıklarını belirten Akçay, "Türkiye'de personel sayılarında yüzde 20-25 arasında bir fazlalık var. Gereksiz iş gücü basit gibi dursa da aynı iş iki kişiye verildiğinde işlerin ortada kaldığını gözlemliyoruz, bu da riskli bir durum. Şirketlerin bu yıl maliyet düşürücü projelere yönlendiklerini gözlemledik. Firmalara kârlılıkta yüzde 3 ile yüzde 30 arası verimlilikte ise yüzde 20 ile yüzde 80 arasında artış sağlıyoruz” dedi. 

2017’de gıda, madencilik ve enerji sektörlerinde özel projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Garanti Eğitim CEO'su Akçay, “Firmalar özellikle maliyet avantajı yaratan projelere ilgi duyuyorlar. Bu kapsamda yaptığımız kayıp analizi projeleri ile enerji, işgücü ve hammadde kayıplarını tespit ederek, gözlemlediğimiz sorunlara getirdiğimiz çözüm önerilerinin uygulanmasını takip ettik. Uzun dönemli bu projelerimizin en kısası 20 hafta sürdü. Sektördeki talebi karşılama noktasındaki çalışmalarımız kapsamında ekibimizde ciddi oranda artış sağlamayı planlıyoruz. Bu bağlamda da son üç yıldır yakaladığımız yüzde 100 büyüme oranını daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz.”


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.