Sabah ve atv`nin satışı 7 Kasım`da

05.09.2007 - 11:18 | Son Güncelleme :

 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), `atv-Sabah Ticari ve iktisadi bütünlüğünü yeniden satışa çıkardı.

Sabah-atv grubunun muhammen bedeli 1.1 milyar dolar, ihale tarihi ise 7 Kasım olarak belirlendi. Gruba talip olanların 15 Ekim`e kadar önyeterlilik için başvuruda bulunmaları gerekiyor. TMSF atv-Sabah Ticari ve iktisadi bütünlüğü satış komisyonu başkanlığının grubun satışına ilişkin ilanı dünkü Resmi Gazete`de yayımlandı. İlana göre, ihaleye katılmak için önyeterlilik almak isteyen firmaların, 15 Ekim`e kadar Satış Komisyonuna başvuru yapmaları gerekiyor.

Son teklif 6 Kasım`da

Son teklifler 6 Kasım`da alınacak, ihale 7 Kasım`da saat 11`de, İstanbul`da, Ahmet Afif Paşa Yalısı`nda yapılacak. Önyeterlilik alan katılımcıların, ihaleye katılabilmek için TMSF`nin ilgili hesabına 110 milyon dolar teminat yatırmaları gerekiyor.
Tekliflerin alınmasından sonra Satış Komisyonu, açık artırma için karar alacak. Açık artırma, kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden başlayacak. Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde, ihaleye pazarlık usulüyle devam edilmesine karar verebilecek. Teklifler peşin ve dolar olarak verilecek. Satış TMSF onayıyla sonuçlanacak.

Yabancı payının durumu

İhaleye, `radyo ve televizyon yayıncılığı, haberleşme, eğitim, kültür ve sanat amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş, hisseleri nama yazılı, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun, Basın Kanunu, Özel Radyo ve Televizyon Kuruluşları İdari ve Mali Şartlar Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuatta aranan diğer şartlara sahip olan anonim şirketler` katılabilecek.

Önyeterlilik başvurusu sahibinin mali şartı karşılaması için, kendisi ya da nihai ana şirket veya şirketlerinin 2005 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla en son yayımlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam özkaynaklarının (azınlık hakları hariç olmak üzere), asgari 300 milyon dolar olması gerekiyor.
Mali şartın tespitinde, önyeterlilik başvuru sahibinin, kendisinin veya en fazla iki adet nihai ana şirketinin özkaynaklarının toplamına bakılacak. Önyeterlilik sahibinin hissedarları arasında yabancı tüzelkişi bulunması halinde, nihai ana şirket şartı aranmaksızın, sadece bir yabancı tüzelkişi ya da bu yabancı tüzelkişinin hissesini veya oy hakkını doğrudan ve/veya dolaylı olarak kontrol eden diğer yabancı tüzelkişi, önyeterlilik başvurusu sahibindeki yabancı tüzelkişi hissesiyle orantılı olarak mali şartın en fazla 75 milyon dolara kadar olan kısmını karşılayabilecek.
Yabancı payının yüzde 25`in altında kalması halinde, 75 milyon dolarlık mali koşul da pay doğrultusunda azaltılacak. İhale şartnamesi, bedelsiz olarak görülebilecek veya 50 bin dolar karşılığı edinilebilecek. Önyeterliliği geçenler, 100 bin dolar bedelle atv-Sabah ticari ve iktisadi bütünlüğü ile ilgili genel bilgileri içeren tanıtım kitapçığı alabilecek, ilgili kâğıt ve elektronik ortamlarda hazırlanan bilgileri içeren `bilgi odasından yararlanabilecek. Bu katılımcılar, teslim tarihini beklemeksizin, inceleme aşamasına geçebilecek.

İlana göre, `geçmiş dönem borçları` kapsamına giren borçlar, TMSF`nin onay tarihine kadar yönetmelik doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecek. İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben TMSF`nin onayında belirtilen sürede dolar olarak peşin ödenecek


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
993 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.