Sabah`ta `Merkez` oyunu itirafı

16.07.2003 - 09:18 | Son Güncelleme :

BDDK`nın mal kaçırma operasyonu olarak değerlendirip dava açtığı, Sabah gazetesi ile Merkez Grubu arasındaki ilişki, gazetenin Genel Yayın Müdürü`nün yazısında açıkça anlatıldı

Sabah Grubu, BDDK`nın `mal kaçırma` girişimi olarak değerlendirip dava konusu yaptığı Sabah - Merkez Grubu ilişkisini kendi sütunlarında resmen ilan etti.
Sabah gazetesi Genel Yayın Müdürü Ergun Babahan, önceki günkü yazısında Sabah`ı Merkez Grubu içinde değerlendirerek, Merkez Grubu olarak Türkiye`nin en büyük medya kuruluşunu yaratmakta iddialıyız dedi. Merkez Grubu ile ilişkileri mal kaçırma olarak değerlendirip dava açan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ise dün bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı.

Dava konusu oldu
Devlete ve diğer alacaklılara 1.2 milyar dolar borcu bulunan Etibank`ın eski sahibi Dinç Bilgin ile Turgay Ciner`in logo ve devirler yoluyla mal kaçırma girişimleri; BDDK tarafından dava konusu yapılmıştı. 1 Ekim 2002`de, Bilgin Yayıncılık`ın imtiyaz sahibi olduğu Sabah, Sabah`la Günaydın, Sabah`la Pazar, Sabah Cumartesi, Takvim, Taraftar, Fotomaç ile Şok gazeteleri ve eklerinin münhasır yayımlama hakları, gazetelerin bünyesinde bulunan ekipmanları, patent, faydalı model, marka, tanıtım işaretleri gibi sınai mülkiyet haklarının kullanmaya ve işletmeye açık bir şekilde Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret AŞ`ye devredilmesine ilişkin sözleşme yapıldı.
Bu operasyonu `mal kaçırma girişimi` olarak değerlendiren BDDK, bu tasarrufun iptali için İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi`nde dava açtı. Mahkeme, ilk tedbir kararında Bilgin Yayıncılık`ın Basın İlan Kurumu nezdindeki alacaklarından 452.7 trilyonluk borcunu karşılayacak kısmına ihtiyati tedbir koydu.

İhtiyati tedbir kararı var
6 Eylül 2002`de de Bilgin ile Ciner bir kiralama sözleşmesi imzalayarak, ATV`nin markası ile gelirleri dahil bütün haklarını Ciner`in Merkez-ATV şirketine devretti. ATV markasının Merkez - ATV şirketi adına tescili TMSF`den bu malların hacizli olduğunu öğrenen Türk Patent Enstitüsü Markalar Daire Başkanlığı`ndan geri döndü. TMSF`nin talebi üzerine, bu sözleşmenin iptaline ilişkin ihtiyati tedbir kararı verildi.


Mal kaçırdıkları belgelendi
Yıllardır biriken 60 trilyonluk vergi borcunu, vergi barışına başvurduğu halde ödemeyen Sabah Grubu ile Merkez Grubu arasındaki ilişki Maliye`nin 7 Temmuz`da yaptığı baskında bir kez daha ortaya çıkmıştı. Sabah Grubu`nun haciz konulan mallarını almak için giden Maliye ekipleri, bütün malların Turgay Ciner`e ait Merkez şirketlerine geçirildiğini tespit edip, eli boş dönmüştü.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.