Sabah-atv ihalesine ilgi büyük

25.09.2007 - 09:21 | Son Güncelleme :

TMSF tarafından, Sabah ile atv`nin bulunduğu medya varlıkların satışı için yapılacak ihale için tamamı yabancı beş medya grubu şartname aldı

İhale şartnamesini Yunan Antenna, Alman ProsiebenSat.1 <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ATVSABAH1.jpg" align="right" vspace="5">Bertelsmann bünyesindeki RTL, Murdoch`un şirketi News Corp ve Çek Central Europe Media Enterprise şirketi aldı

RADİKAL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, aralarında Sabah ile atv`nin bulunduğu medya varlıkların satışı için yapılacak ihale için tamamı yabancı beş medya grubu şartname aldı.

TMSF yetkililerinden alınan bilgiye göre, ihale şartnamesini Yunan Antenna, Alman ProsiebenSat.1, Avrupa`nın en büyük medya grubu Bertelsmann bünyesindeki RTL grubu, Wall Streeat Journal`in sahibi Rupert Murdoch`un ABD merkezli şirketi News Corp ve Çek medya şirketi Central Europe Media Enterprise (CME) firmaları aldı.

Kimler bilgi istedi?

Bu arada başta Morgan Stanley ve Rotschild olmak üzere çok sayıda yatırım bankası, son dönemde dünya genelinde yaptıkları büyük şirket alımlarıyla adlarını duyuran Apax Partners ve 3i adlı özel sermaye şirketleri, Türkiye`de hisseleri İMKB`de işlem gören bazı şirketlere ortak olan Hong Kong merkezli ADM Capital, Yapı Kredi Bankası`nın ortağı Uncredito grubunun yatırım şirketi CAIB yetkilileri de TMSF`ye gelerek bilgi istedi. TMSF, 1.1 milyar dolar muhammen bedel belirlediği atv-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi için önyeterlilik verdiği taliplerden 6 Kasım`a kadar teklifleri alacak ve 7 Kasım`da açık artırma yapacak.

Türkiye`de yasaların yabancıların TV`lerdeki hisse oranını yüzde 25 ile sınırlaması, ihalede ortaklıkları zorunlu kılıyor. TMSF mali gücü yetersiz ortaklıkları engellemek ve `dün kurulan şirketlerin ortalığı kalabalıklaştırmasını` engellemek için ciddi mali kriterler belirledi.

İhaleye katılacak ortaklığın özkaynak toplamının en az 300 milyon dolar olması gerekiyor. Bunun en fazla yüzde 25`inin yabancı, yüzde 75`inin yerli ortaktan gelmesi gerekiyor. Konsorsiyumda yabancı ortağın yanında en fazla iki Türk ortak olabilyor. Türk ortaklardan birinin medya şirketi olması gerekiyor. Rekabet Kurulu`nun kararına göre ihaleye Doğan Yayın Holding ve Çukurova Grubu giremiyor.

Neler satışa dahil?

atv-Sabah ticari bütünlüğü içinde atv, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç gazeteleri ile Bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdan Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji Merkez, Transport, Hukuki Perspektifler dergilerinin faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan ve haczedilen RTÜK nezdindeki haklar, markalar, Telekomünikasyon Kurumu nezdindeki haklar, isim hakları, internet alan adları, yayın ekipman, cihaz ve araçlar, demirbaşlar gibi varlıklarla İzmir matbaa ve gazete merkezi ticari ve iktisadi bütünlüğü içerisindeki menkul mallar yer alıyor.
TMSF Fon Kurulu ihale sonucunu bir sıralama yaparak Rekabet Kurulu`na ve RTÜK`e gönderecek. Bu iki üst kurulun onayının yanı sıra kazanan firmayla ilgili güvenlik soruşturması da yapılacak. İşlemlerin iki-üç ayda tamamlanması, devrin de 2008 başlarında yapılması bekleniyor


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.