`Reel faizler hâlâ çok yüksek`

18.07.2003 - 09:23 | Son Güncelleme :

350 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza atan Akbank. Genel Müdürü Zafer Kurtul, siyasi risk nedeniyle halen faizin üzerinde yüksek risk primi bulunduğunu söyledi

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, faizlerin halen çok yüksek seviyelerde bulunduğuna işaret ederek, Ülkedeki siyasi risklerin neden olduğu yüksek risk primi nedeniyle, devlet kağıdı faizlerinin hala çok yüksek olduğunu düşünüyoruz dedi. Kurtul, uluslararası piyasalardan sağlanan 350 milyon dolarlık sendikasyon kredi sözleşmesinin imza törenindeki konuşmasında, ekonomide birçok pozitif gelişme yaşandığı konusunda herkesin hemfikir olduğunu vurgulayarak, Irak Savaşı ve diğer olumsuzluklara rağmen büyümenin başlamasının bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Büyüme trendinin bu yılın ikinci yarısında da gerek imalat, gerekse tarım sektöründe güçlü bir şekilde devam edeceğini ifade eden Kurtul, şöyle konuştu Tarım ürünlerinin fiyatlarındaki hızlı düşüş ve Mart ayında başlayan bir trendin devamı olarak yabancı para birimlerindeki değer kaybının sürmesi, Mayıs ve Haziran aylarında enflasyonda azalmaya yol açtı. Yıllık enflasyon oranı şu anda yüzde 30`un altında. Bu trendin devam edeceğine ve hükümetin belirlediği yaklaşık yüzde 20`lik yıllık enflasyon hedefine ulaşılacağına inanıyoruz.

Zafer Kurtul, Akbank`ın zor zamanlarda bile uluslararası pazarlarda borçlanma operasyonlarına devam edebildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi Bankamız bu yıl ilk yabancı kaynaklı kredi özelliği taşıyan 350 milyon dolarlık sendikasyon kredisiyle şu anda 2.3 milyar doları bulan geniş bir portföyle borçlanma bazında sektördeki lider banka konumundadır.

Son krediyle birlikte bankanın toplam sendikasyon işlemlerinin 800 milyon dolara ulaştığını ifade eden Kurtul, Bu yeni sendikasyon kredi işlemi, banka için taze bir finansman kaynağını temsil ediyor diye konuştu.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.