Polis katilleri yakalandı

30.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Çevik Kuvvet otobüsünü tarayıp iki polisi şehit eden TKP-ML/TİKKO militanları dün Gazi Mahallesi`nde gizlendikleri bir hücre evde ele geçirildi. Hücre eve yapılan baskında militanlara yardım eden 3 kişi de yakalandı. Evde yapılan aramada, saldırıda kullanılan Kalaşnikof silah da bulundu.


GAZİOSMANPAŞA`da taradıkları Çevik Kuvvet otobüsünde iki polisi şehit eden, 12 polisi de yaralayan, TKP-ML/TİKKO militanları yakalandı. Çevreyolu Halıcıoğlu mevkiinde trafik ekibine de silahlı saldırı düzenleyen saldırganlarla birlikte bir Kalaşnikof tüfek de ele geçirildi. Öte yandan `Hayata Dönüş` operasyonunda eğitim merkezi haline getirdikleri cezaevlerini yitiren DHKP-C`nin, intikam almak amacıyla kırsal kesimden İstanbul`a gönderdiği 7 kişilik `Ölüm timi` de yakalandı.

YENİ SALDIRI HAZIRLIĞINDALARDI

Çevik Kuvvet memurları Mehmet Ali Acuz ile Tahir Toka`nın ölümüyle sonuçlanan saldırıların ardından yapılan çalışmalar sonucunda eyleme katılan iki militanın Gazi Mahallesi`nde bir evde gizlendikleri belirlendi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin dün sabaha karşı hücre eve düzenledikleri baskında, eylemi gerçekleştiren 2 militan ile birlikte bu kişilere yardım ve yataklık eden 3 kişi yakalandı. Evde yapılan aramada, polis ekiplerine düzenlenen saldırıda kullanılan bir Kalaşnikof tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirildi.


Teröristlerin yapılan ilk sorgularında polis hedeflerine karşı yeni eylem hazırlığı içinde olduklarını itiraf ettikleri bildirildi. Saldırıda kullanılan Kalaşnikof silahın, daha önce başka eylemde de kullanıldığının ortaya çıktığı bildirildi.


DHKP-C`NİN ÖLÜM TİMİ DE YAKALANDI

Öte yandan Cezaevlerindeki operasyonlarda yönetim kadrosu büyük darbe yiyen ve irtibatları kesilen DHKP-C örgütünün 7 kişilik timinin yurtdışından aldıkları talimat doğrultusunda İstanbul`a geldiği belirlendi. Özellikle polis ve askeri hedefler olmak üzere peş peşe kanlı eylemler gerçekleştirmeyi planlayan 7 terörist, kaldıkları hücre evlerde ele geçirildi. Teröristlerle birlikte 5 adet Kalaşnikof tam otomatik tüfek, 11 adet el bombası ve 2 adet tabanca bulundu. Sanıkların sorgulanması sonucunda özellikle Ramazan Bayramı ve yılbaşı günlerinde, güvenlik güçlerine yönelik kanlı saldırılar planladıkları anlaşıldı. Bu saldırılarla ülkeyi kaos ortamına süreklemeyi amaçladıkları belirtildi. Soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

İki saldırının failleri de aynı kişiler

HALICIOĞLU`nda yaralanan iki polisi hastanede ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, 2 polisin şehit olduğu 12 polisin de yaralandığı saldırı ile bu olayı gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğunu belirterek, ‘‘Bu saldırının yine aynı ekip tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz. Aynı sahne yine tekrarlanıyor. Bu, bir ajitasyon, yani tahrik olayı... İki çapulcu biraraya geliyor, bir oraya, bir buraya saldırıyorlar. Sonunda düşecekleri yer, yine bizim elimiz’’ demişti.


Protesto yürüyüşü yapmışlardı

11 Aralık günü Gazi Mahallesi`ne gönderilen Çevik Kuvvet otobüsü TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa mevkiinde Kalaşnikof`la taranmıştı. Saldırı sonucu polis memurları Mehmet Ali Acuz ile Tahir Toka şehit olurken 12 polis de yaralanmıştı. Saldırının ardından Çevik Kuvvet polisleri Bayrampaşa`daki merkezlerinden İstanbul Valiliği`ne kadar izinsiz yürüyüş yapmıştı. Ellerinde silahlarını taşıyarak ‘‘Tantan uyuma, polisine sahip çık’’, ‘‘Ateş almayan silah istemiyoruz’’ diye sloganlar atan polislerin bazıları hakkında soruşturma açıldı. Cezaevlerine operasyonlar yapılmasının ardından da 20 Aralık gecesi Çevreyolu Okmeydanı, Halıcıoğlu mevkiinde bir trafik ekibi silahlı saldırıya uğramış, polis memurları Cemalettin Balcı ile Çetin Şahinoğlu yaralanmıştı. (HÜRRİYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.