Piyasayi Incitmeyiz.

21.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
OIB Baskani Ugur Bayar,perakende piyasada hisse satmayacaklarini ama toptan pazarda talep gelmesi halinde fonlara satis yapabileceklerini soyledi. Onceki aksam NTV`de gundemdekiler programina konuk olan Bayar, borsacilarin bir suredir merak ettigi konularda bilgi verdi. Ozellestirme oncesinde fiyatlarin cok yukseldigi buna karsilik fiyatlarin asagi cekilmesi icin idarenin hisse senedi satma gibi bir dusuncesi olup olmadigi yonundeki soruyu cevaplaayan Bayar sunlari soyledi: "Ozellestirme Idaresi Baskanligi borsanin gelisimini zedelecek bir davranista bulunmaz. Parekende piyasada mal satmayacagiz, toptan satis piyasasinda talep gelirse aradan fonlara satis yapariz, talepleri karsilariz." Bayar, teklif alma sureci dun sona eren POAS`la ilgili de sunlari soyledi: "Sirketlerin bircok deger tespit yontemi var. Borsaya acik marketlerin deger tespit yontemi var. Borsaya acik sirketlerin degeri de bir kriterdir. POAS da birinci teklifler alindiktan sonra ihale sonucu cikacak fiyat bu ihaleye katilan gruplarin kendi degerlemeleridir. Fiyat, borsadaki degere benzeyecek mi, benzemeyecek mi gorecegiz. Borsa degerleri bazen muhtemel degerlerden ayricalikli olabiliyor. Borsadaki sirketlerin degerlerinin belirlenmesinde de bazen baska faktorler de rol oynuyor. Ornegin; POAS, Tupras, Petkim halka aciklik orani cok az olan sirketler. Bu durumda fiyat oynamalari da radikal oluyor. Yapacagimiz satislarla zaten halka aciklik oranlarini yukseltecegiz. Borsada bazen gelecek de satin alinabiliniyor. Ornegin Yahoo bir bilgisayar sayfasi olmasina ragmen degeri 92 milyar dolar." Ugur Bayar, Ozellestirme Idaresinin yapacagi satislarda bu kez degisik yollarda izlenecegini belirtti. "Kredi kartlarindan ve internetten satis gibi enteresan seyler yapacagiz" dedi. Bayar, ekonomideki iyimser havanin devam edip etmeyecegi yonundeki soruya da soyle cevap verdi: "Aksamalar olabilir ama bunlarin genel tabloyu bozacagini dusunmuyorum. Ancak devlet rant dagitir halden ciktigi zaman cekildigi kurumlari denetleyecek komisyonlari kurmalidir. Bunlarin bagimsizca denetlenebilmesini saglamalidir. Enerji Kurulu ve Bankalar Ust Kurulu bunlarin birer ornegidir." (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
992 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.