Piyasaları önümüzdeki hafta ne bekliyor?

11.07.2008 - 17:50 | Son Güncelleme :

Borsa haftanın son gününde yaşanan düşüşe karşın haftayı haftalık bazda yüzde 2,05 oranında artışla haftayı tamamladı

Borsa haftanın son gününde yaşanan düşüşe karşın haftayı haftalık <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsaimkb.jpg" align="right" vspace="5">bazda yüzde 2,05 oranında artışla haftayı tamamladı.

bigpara.hurriyet.com.tr

Ancak haftanın son işlem gününde petrol fiyatlarının yeni rekor seviyelerine ulaşması ve ABD kayaklı olumsuz haberler önümüzdeki haftaya yönelik beklentilerdeki iyimser havanın büyük oranda ortadan kalkmasına neden oldu.

İşte piyasa uzmanlarının önümüzdeki haftaya ilişkin beklentileri

Özgür Yurtdaşseven / Merkez Menkul
Finansal anlamda med-cezir yaşayacağımız bir hafta yaşayabiliriz

Haftanın son işlem gününde doların uluslararası piyasalarda değer kaybetmesi, kritik şirket bilançolarının açıklanacağı önümüzdeki hafta öncesinde önemli baskı nedeni oldu. Gelinen noktada önemli ABD`li şirketler için artan iflas söylentileri ancak önümüzdeki hafta beklentilerin üzerinde performans sergileyebilecek şirket bilançoları ile mümkün olabilir. Finansal anlamda med-cezir yaşayacağımız bir hafta yaşayacağımızı düşünüyorum.

Adem Özen / Eti Menkul
Haftanın destek noktalarının test edilmesi ile geçirilmesini bekliyoruz

ABD ekonomisindeki sorunların devam etmesi ve her geçen gün yeni – olumsuz haber akışı nedeniyle toparlanamayan yurtdışı piyasalarda 14-18 Temmuz haftasında önemli ekonomik veriler bulunuyor.

ABD, Almanya ve Euro Bölgesi’nde açıklanacak enflasyon verileri, New York FED imalat endeksi, Philadelphia FED endeksi, ZEW endeksi, FED Başkanı Bernanke’nin konuşmalarının yanı sıra emtia fiyatlarındaki gidişat (özellikle petrol fiyatları) ve ABD’de 2. çeyrek bilançolara yönelik olumsuz beklentiler piyasaları etkileyecek önemli gelişmeler olarak sıralanabilir.

Yurtiçinde ise, özellikle AKP’ye karşı açılan kapatma davasının yanı sıra Pazartesi günü açıklanacak olan Ergenekon davasının iddianamesi iç piyasaya yön verecek olaylar olarak görünüyor. Ergenekon davasının iddianamesinin açıklanmasının ardından daha da ısınacak olan iç politikanın da etkisiyle haftanın, satış ağırlıklı ve destek noktalarının test edilmesi ile geçirilmesini bekliyoruz. Bu bağlamda IMKB-100 endeksinin 33.000 – 36.000 aralığında hareket edeceğini öngörüyoruz.

Uğur Konuk / Tekstilbank
Bono faizleri yüzde 21.5`un altında kalıcı olmayacak

Bono faizlerinin iç piyasaların yönünün anlaşılabilmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyim. Bono faizlerinin yüzde 21.5`un altında kalıcı olamadığını görmekteyim.Özellikle hisse senedi piyasasımızda bazı hisselerde ciddi hareketlerin yaşandığını ve bu hareketin sonuna yaklaşmış olabileceğimizi tahmin etmekteyim. Pozisyon taşımak isteyenlerin VOB`ta kısa kontrat satın almaları doğru bir strateji olacaktır. Bono %21.9`un üzerine çıkarsa satıp gecelikte beklemek doğru olacaktır.

NOT: Pazartesi yapılacak açıklamaların yeniden tansiyonun yükseleceğini düşünmekteyiz.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.