Piyasalari Bu Kez Abd Sarsti.

06.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dogudan Bati`ya butunmenkul kiymet borsalarinda dun yine birbiri ardina sok dususler yasandi. Dunku dusus bu kez Dogudan degil, Bati`dan, New York Borsasi`ndan basladi. New York Borsasi`nda Dow Jones Endeksi`nde onceki gunku kapanista yasanan buyuk dususun etkisi, Asya, Avrupa piyasalari ve IMKB`de de hissedildi. ABD`nin 30 buyuk sirketinin hisselerinin de islem gordugu New York Borsasi`Nda Dow Jones Endeksi, onceki gun tarihinde gosterdigi ucuncu buyuk dususle, onceki gun 299 puan kaybederek 8 bin 445 puana geriledi. Dow Jones`teki hizli dusus, Baskan Clinton`in seks skandalinin yanisira, ABD`de sirket karlarinin dusmesi ve ekonominin yavaslama egilimine girmesine paralel uluslararasi piyasalardaki olumsuz gelismelerin yarattigi etkilere baglaniyor. Fakat onceki gunku dususun, Dow Jones`un en kotu performanslardan biri olarak kayda gecmesine karsin, oransal acidan cok buyuk olmadigina dikkat cekiliyor. Nitekim, New York Borsasi, onceki gunku hizli dususune karsin, dunku acilisinda toparlanmaya basladi ve gunu 59.73 puan artisla 8 bin 547 puanda tamamladi. New York Borsasi`nda onceki gun yasanan dusus, ABD`deki gelismelere karsi cok hassas olan Asya borsalarinda saat farkiyla dun sabah acilistan itibaren kendini hissettirdi. Tokyo Borsasi`Nda Nikkei Endeksi, yuzde 1.1 oraninda gerileyerek, iki aydir ilk kez 16 bin puan sinirinin da altina indi. Tokyo Borsasi`ndaki dususun, Maliye Bakani Kiici Miyazava`nin gelir vergisi oraninin dusurulecegi yolundaki aciklamalarinin, yatirimcilara guven vermesi nedeniyle, sinirli duzeyde kaldigini belirtiyorlar. Asya borsalarinda en hizli dusus, Guney Kore`de yasandi. Seul Borsasi`nda hisseler ortalama yuzde 4.2 oraninda deger kaybetti. Malezya Borsasi yuzde 2, Singapur yuzde 0.5, Tayvan yuzde 1.2, Tayland 2.4 deger kaybetti. Bu arada asya borsalarinda hisselerin dusmesine ragmen, Japon yeni dun ABD Dolari karsisinda toparlanarak, deger kazandi. Dow Jones Endeksi`nin onceki gun 300 puan birden dusmesinin ardindan Avrupa borsalari da satis agirlikli acildi. Sabah saatlerinde Avrupa borsalarindaki kayip yuzde 2 duzeyine kadar cikti. Avrupa borsalari`ndaki kayiplarin onumuzdeki gunlerde telafi edilecegine inanan uzmanlar, `Avrupa Wall Street kadar kotu perforrmans gostermeyecektir, cunku Avrupa Ekonomisi`nin su anda gorunumunun cok kotu olmadigi ortada` diyorlar. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.