Piyasalarda Programa Guven Suruyor.

07.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Ocak ayi enflayonrakamlari tahminlerin uzerinde cikmasina karsin Hazine ve Merkez Bankasi`ndan gelen aciklamalarla piyasalardaki tepki sinirli oldu. Ocak ayi enflasyonunun tek basina onemli bir unsur olarak kabul edilmemesi gerektigine dikkat ceken uzmanlar, enflasyonda basari veya basarisizligin ancak mart ve sonraki aylarda gorulebilecegini ifade ettiler. Borsa, doviz ve faiz piyasalarindaki gunluk degisimleri yorumlayan uzmanlar, enflasyonla mucadele programina guvenen piyasada hafif bir tedirginlik duyulsa da, ekonomi yonetimine ve hukumete guvenin surdugunu belirttiler. Ocak ayi enflasyon rakamina ilk tepki bono piyasasindan geldi. IMKB hisse senetleri piyasanin kapanisindan sonra gelen enflasyon aciklamalari valorlu islemlerde bilesik faizlerin yaklasik 1 puan yukselmesine neden oldu. Enflasyon rakamlari aciklanmadan once yuzde 38 seviyelerinde seyreden bilesik faizler yuzde 39`a yukselirken dun daha sonra kademeli dusus yasadi ve bono bilesikleri tekrar yuzde 38`lere kadar indi. Borsa, enflasyon rakamlarina acilista sert bir dususle tepki verdi. Ilk bes dakika icinde yuzde 2.1 ve 342 puanlik dususle 15 bin 754 puani goren bilesik endeks gunu 773 puan yuzde 4.8 oraninda yukselerek 16 bin 870 puandan tamamladi. Borsanin yukselisinde Hazine`den gelen enerji ihalelerine devam sinyalinin holding kagitlarina getirdigi alim etkili oldu. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.019 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.