Piyasalara Ergenekon darbesi

01.07.2008 - 15:09 | Son Güncelleme :

Ankara`daki gözaltı furyası piyasaları da olumsuz etkiledi. Borsa güne hızlı bir düşüşle başlarken dolarda yükseliş izleniyor

Ankara`daki gözaltı furyası piyasaları da olumsuz etkiledi.<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci8.jpg" align="right" vspace="5">Borsa güne hızlı bir düşüşle başlarken dolarda yükseliş izleniyor.

Piyasaların güne daha sakin başlaması beklenirken sabah Ankara`dan yansıyan haberler büyük bir stres yarattı. Borsa açılır açılmaz yüzde 1.2 değer yitirirken, endeks 34 bin 585 puana kadar geriledi. Dolar ise 1.2270 YTL seviyesine tırmandı.

Mevcut risk seviyesinin arttığını belirten Global Menkul Değerler Stratejisti Arzu Odabaşı, nereden ne geleceğini kestirmek zorlaşıyor dedi.

34 bin 600 bölgesinin önemli olduğunu belirten Odabaşı, 34 bin 600-200 bölgesinin kırılması halinde endeksin 33 bin 800`e kadar gidebileceğini kaydetti. Odabaşı, ``Bu hızlı açılışı beklemiyordum. Tamamen sabah yaşanan gelişmelerle ilgili`` diye konuştu.

DÜŞÜŞ HIZLANIYOR

Borsada sabah açılışın ardından yaşanan düşüş ilerleyen dakikalarda hızlanmaya başladı. Endeks 34 bin 600 bölgesinde tutunmakta zorluk çekerken borsa saat 10:25 itibariyle yüzde 1.64 kayıpla 34 bin 525 puana geriledi. Uzmanlar, borsadaki ikinci düşüş dalgasının yurtdışındaki satış eğilimine de bağlı olduğunu belirtiyor. 

DÖVİZ YÜKSELİRSE GERİLİM ARTAR

İş Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdür Yardımcısı Orhan Veli Canlı, "2005 yılından itibaren başlayan büyük yükselişin başlangıç noktası olan ve önemli bir konumda bulunan 36 bin puan desteğini kırdık. Soluksuz bir şekilde aşağı gelmeye devam ediyoruz." dedi. Dışarıdaki tansiyonun dinmesinin bekleneceğini belirten Canlı, şöyle devam etti:

"Piyasalar açısından en önemli kriter petrol fiyatları. Yurtdışı piyasalar toparlamadan bizde toparlanma yaşanmasından söz etmek mümkün değil. Şu anda iyi gözüken tek faktör yaşanan olumsuzluğun dövize yansımamış olması. Dövizde yukarı doğru bir hareket olursa gerilim artacaktır."

BORSA 2 YIL ÖNCEKİ SEVİYELERİNE GERİ DÖNDÜ

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi 33 bin 505 puana kadar gerileyerek, 2 yıl önceki seviyelerine geri döndü.

İMKB Bileşik Endeksi 33 bin 500 puan ve üstündeki seviyeleri en son 2006 yılı Temmuz ayı ortalarında görmüştü.

Endeks, 35 bin destek seviyesinin altında 34 bin 881 puan seviyelerinden güne başladı. Açılış seansının ardından gelen satışlarla 34 bin 500 destek seviyelerine kadar geri çekilen endeks, Citigroup`un vermiş olduğu olumsuz rapora ve gözaltı haberlerine rağmen hafif toparlanmayla tekrar 34.800-34.900 seviyelerine yöneldi.

Endeks, dün yurt dışı piyasalardaki satışlar ve yeni rekorlar kıran petrol fiyatlarının etkisiyle ilk etapta 35.800 destek seviyesinin kırılmasıyla 35.500 seviyelerine kadar geri çekilmiş, faizlerin yükseliş göstermesi ve Citigroup`un hisse senetleri üzerindeki tavsiyesini düşürmesiyle 35.300 destek seviyesi kuvvetli şekilde kırılıp 35.000 seviyesi civarında kapanış gerçekleşmişti.

İlk seansta kayıp yüzde 4.20

Endeks ilk seansı 1.473 puanlık kayıpla 33 bin 615 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin değer kaybı ortalama yüzde 4,20 oldu


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.