Piyasalar Pusuda.

03.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bu hafta hem siyasilerin hem deyatirimcilarin kafasi karisik. Piyasalar GSM ihalesi, mart ayi enflasyonu ve 5 Nisan`daki Meclis oylamasina endekslendi. Piyasalar hareketli bir haftaya hazirlaniyor. Mart ayi enflasyon rakami, GSM ihalesi icin tekliflerin kesinlesmesi ve carsamba gunu Meclis`te yapilacak oylama bu hafta piyasalara yon verecek. Bugun aciklanacak olan enflasyon rakami ve GSM ihalesi konusunda umutlu olan piyasalarda, `5 arti 5` formulunun de oylanacagi 5 Nisan`in beklenecegini belirten banka ve araci kurum yetkilileri, "O zamana kadar piyasalar yatay hareket eder. 5 Nisan`dan sonrasini ise siyasi gelismeler belirleyecek. Olumsuz bir gelisme olmasi halinde bono faizleri ilk etapta yuzde 40`a kadar yukselebilir, borsa ise 13 binlere duser" dedi. Uzmanlara gore, Cumhurbaskanligi`nin gorev suresinin uzatilip uzatilmayacagina iliskin 5 Nisan`da yapilacak ikinci tur oylama siyasi arenadaki gorunumu daha iyi ortaya koyacak. Uzmanlar, "Oylamanin ardindan bir hukumet krizi yasanirsa, bu her seyin sonu olabilir. Populist politikalarin baslamasi nedeniyle stand-by cercevesinde IMF`ye verilen sozler de tutulamayacaktir. Boyle bir durumda piyasalarin tepkisi de asiri olur. Ancak piyasadaki genel beklenti hukumet ortaklarinin uzlasacagi yonunde. Tersi durumda tum beklentiler alt ust olur" dedi. Mart ayi enflasyonunun yuzde 3-3.5 araliginda cikmasi halinde piyasalarin fazla tepki gostermeyecegini belirten uzmanlara gore, yuzde 3`un altinda cikan enflasyon rakami borsada kucuk capli da olsa yukselise, bono faizlerinde dususe neden olacak. Yuzde 3.5`un uzerindeki rakamlar ise piyasayi rahatsiz edecek. GSM ihalesine gelen tekliflerin buyuklugunun de piyasalar acisindan onem tasidigini belirten uzmanlar, `Petrol Ofisi ve Tupras`tan sonra GSM`nin basarili olmasi hukumetin ozellestirme hedeflerini tutturmasi acisindan onemli. Yatirimcilarin bu hafta gelismeleri yakindan takip etmesi ve olasiliklara gore onceden pozisyon almasi gerekiyor. Ancak ozellikle borsada panik satislardan kacinmakta yarar var` diye konustu. (RADIKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.