Piyasa Acilsa Bile Kayiplar Zor Kapanir.

22.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Koc Holdingkuruluslarindan Beko Elektronik`in Genel Muduru Aydin Cubukcu, 1999 yilinin ilk yarisindaki talep daralmasinin Haziran ayinda sona ermesini beklediklerini soyledi. Aydin Cubukcu, ancak pazarin yilin ikinci yarisinda normallesmesinin kayiplari kapatmayacagini da vurguladi. Cubukcu, yilin tamami ele alindiginda, gecen seneye nazaran daha dusuk rakakmlarin gerceklesecegini kaydetti ve sunlari soyledi: `Turkiye`nin normal bir yilda ic pazar televizyon talebi yaklasik 1.5 milyon adet. 1999 krizinin herseyi yari yariya dusurecek kadar ciddi bir kriz olacagini zannetmiyorum. Ama normal 1.5 milyon adetten muhtemelen yuzde 20 civarinda gerileme olabilir` dedi. Herkesin secim sonrasi bir tarihe umut baglamis oldugunu vurgulayan Beko Elektronik Genel Muduru Aydin Cubukcu, su gorusleri savindu: `Secimden sonra gelen hukumetlerin ne uygulayacagi, ne yapacagi cok onemli. Secim sonunda olasi bir koalisyon hukumeti, birbiriyle anlasan partilerce meydana getirilirse ve birbirleriyle anlasarak belirli ekonomik politikalar uygulanirsa kriz cok daha cabuk atlatilir. Ekonomi, tekrar rayina oturur. Ama yaz-boz tahtasi haline gelecekse bu kriz devam eder.` Cubukcu, 1999 krizinin ic pazarda yuzde 10-20 daralma yaratacagini, ancak ihracatlarinin yuzde 30 artacagini, bunun da uretimde kesin bir artis anlamina geldigini anlatti. Cubukcu, Beko Elektronik`in 1998`de ic piyasaya 560 bin, dis piyasaya da 1 milyon adetin uzerinde televizyon verdigini hatirlatti. Bir fransiz firmasinin yuzde 49 hissesini kendilerine satmak istedigini belirten Cubukcu, yaptiklari incelemeden sonra firmayla teknolojik isbirligi karari verdiklerini soyledi. Cubukcu, `Bizde olmayan bazi urunler onlarda var. ORnegin, bizde duvara asilan televizyon yok. Bu urunu Turkiye`de imal eden yok. Pazari var mi, fiyati uygun mu diye inceleme yapiliyor` dedi. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.