Petroldeki düşüş inşallah devam eder

18.07.2008 - 17:26 | Son Güncelleme :

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak “İnşallah devam eder

<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/hilmigulerenerji.jpg" align="right" vspace="5"> Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, petrol fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak “İnşallah devam eder. Ama kimse, fiyatların nereye gideceğini; petrol ülkelerinin bakanları dahil tahmin edemiyor. Temennimiz bu düşüşün devam etmesi” dedi.

HÜRRİYET

Çeşitli temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere özel uçakla Sivas`a gelen Bakan Güler`i, Sivas Havaalanı`nda, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç, resmi daire müdürleri ile çok sayıda partili karşıladı.

Bakan Güler`e ikinci karşılama ise Özel Hareket Müdürlüğü önünde partililerce yapıldı. Davul-zurna eşliğinde Güler`i karşılayan grupta çok sayıda kadın partili de yer aldı. Daha sonra Sivas Valiliğine geçen Bakan Güler, burada Valilik Şeref Defteri`ni imzaladı.

Güler, burada yaptığı konuşmada, Sivas`a bakanlığına bağlı 8 genel müdür, 1 müsteşar ve “ENVER” ile beraber çıkartma yaptıklarını söyledi.

Sivas`ın geçen yıl maden kenti olarak öne çıktığını belirten Bakan Güler, “Sivas madenleriyle, kömür yataklarıyla, jeotermal kaynaklarıyla son derece zengin bir şehir. Zaten Kurtuluş Savaşı`mızdaki katkıları herkesin bilincinde, gönlünde. Maden şehri Sivas olarak öne çıkmıştı, şimdi enerji kenti olarak daha bir altını çizerek öne çıkacak” dedi.

Kentte düzenlenen ENVER Şenliği hakkında da bilgi veren Bakan Güler, “Burada ENVER şenlikleriyle birlikte enerji verimliliği konusunda kutlamalarımız olacak. Enerjinin verimliliğini halkımıza da daha da tanıtarak, yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

Yapımı Ordu`da devam eden Dereyolu konusuna da değinen Bakan Güler, bu çalışmanın tamamlanmasıyla Sivaslıların 1.5 saatte denize gidip geleceklerini, Sivas`ın sahil kenti olacağını söyledi.

Dereyolu konusunu yakından takip ettiklerini, bugüne kadar 12 tane tünel açtıklarını ifade eden Güler, “Şimdi onun Sivas`a bağlanması da, Sivas`a yeni bir nefes borusu açılmış olacak. Bu nefes borusu size zenginlikte taşıyacak, güzellikte, berekette taşıyacak” dedi.

PETROL FİYATLARI

Bakan Güler bir gazetecinin “Dünya petrol fiyatları 130 doları gördü, bu düşüş devam edecek mi? İleride ki periyot nasıl olacak?” sorusuna, “İnşallah devam eder. Ama kimse, fiyatların nereye gideceğini; petrol ülkelerinin bakanları dahil tahmin edemiyor. Temennimiz bu düşüşün devam etmesi” dedi.

Güler, Karadeniz`deki petrol arama çalışmalarının son durumunun ne olduğu şeklindeki soru üzerine de, 2009 yılında sondaj çalışmalarına başlayacaklarını, yer tespitlerinin yapıldığını anlattı. Hem denizde, hem karada faaliyetlerinin sürdüğünü ifade eden Bakan Güler, “O nokta da iyide gayret gösterdik. 2 boyutlu, 3 boyutlu sismik taramalar yapıldı, şimdi geminin gelmesini bekliyoruz ve yoğun çalışmayı sondajlarla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ziyarette Vali Dalmaz, Bakan Güler`e Sivas Kongresi armalı plaket ile Hayat Ağacı armalı flama hediye etti.

Güler ise Vali Dalmaz`a, Türkiye Jeotermal Kaynakları Envanteri ile Sivas ilinin jeolojisi ve yeraltı kaynaklarının yer aldığı kitapçığı hediye ederek, “Bunları kazıp çıkartmak müteşebbislere ait” dedi.

Bakan Güler, daha sonra Sivas Belediyesi`ni ziyaret etti. Bina önünde Belediye Başkanı Sami Aydın, belediye personeli ve zabıta ekipleri tarafından karşılanan Güler, Sivas`ın taşının toprağının altın olduğunu, maden kenti olan Sivas`ı enerji kenti haline dönüştüreceklerini söyledi.

Bakanlıklarının Sivas`a yaptığı yatırımları da anlatan Güler, yatırımların devamının geleceğini bildirdi.

Ak Parti iktidarıyla birlikte Sivas`ta önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Aydın da Güler`e belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
994 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.