Petrol Ofisi Yenileniyor

21.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Özelleştirme sonrası yeniden yapılanma sürecine giren Petrol Ofisi, önce imajını, sonra istasyonlarını yenileyecek.

Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer, özelleştirilme sonrasında şirkette bir yeniden yapılanma süreci başladığını, bunun ilk etkisinin ise pazar payının yükselmesiyle görüldüğünü söyledi. Petrol Ofisi`nin özelleştirilme söylentilerinin beş altı yıldır sürdüğünü, bu sürede de şirkete yatırım yapılmadığını belirten Tuncer, şöyle konuştu:

Yatırım yapılmaması nedeniyle şirket satış kaybına uğramış. Pazar payı düşmüş. İmajı yıpranmış. Ancak uluslararası şirketlerin de yer aldığı pazarda yoğun bir rekabet ortamı var. Biz öncelikle, Petrol Ofisi`ni devletçiliğin hantallığından kurtararak, uluslararası şirketlerin liginde oynayacak bir konuma getirmeyi amaçladık.

Tuncer, yeni bir kurum kimliği çalışması yaparak, önce şirketin imajını yenileyeceklerini bildirdi. Petrol Ofisi`nin bundan sonra müşteri odaklı çalışan bir şirket olacağını dile getiren Tuncer, uzun zamandır yatırım yapılmayan istasyonlara belirli bir standart getireceklerini açıkladı. Petrol Ofisi`nin Türkiye çapında 5 bin civarında istasyonu bulunduğunu belirten Tuncer, öncelikle büyük şehirlerde ve karayolları üzerindeki istasyonların standardını yükselteceklerini kaydetti. Tuncer, Verimli olmayan ya da şirketin imajına leke düşürecek istasyonları önce düzeltmeye çalışacağız, ancak bu sağlanamazsa bayi ağımız dışına çıkaracağız dedi.

İstasyonlarda market ve fastfood lokantalarının da yer almasını planladıklarını bildiren Tuncer, şimdiye kadar ihmal edilen oto LPG konusuyla ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:

Bazı bayilerimiz bağımsız olarak oto LPG işine girmişler. Biz bu hizmeti sağlıklı ve güvenceli kılmak için bir ya da birkaç LPG şirketiyle anlaşma yapacağız. Bayilerimize oto LPG`yi biz dağıtacağız.

Kalite yükselecek

Özelleştirme sonrası şirketin organizasyon yapısında yaptıkları değişiklikle akaryakıt satışı ve madeni yağ işini birbirinden ayırdıklarını hatırlatan Tuncer, madeni yağda da ürün ve ambalaj kalitesini yükseltme yatırımları yapacaklarını söyledi. Tuncer, geçmişte üzerine eğilinmeyen havacılık ve deniz satışlarına da önem vereceklerine işaret etti.

Tuncer, Petrol Ofisi`nin yeni stratejisiyle uyuşmayan sosyal tesislerin faaliyetlerini durduklarını, bunları zaman içinde elden çıkarma yoluna gideceklerini de sözlerine ekledi.

1200 çalışanla yola devam

Tuncer, İş Doğan Petrol Yatırımları`nın şirketin yüzde 51`ini 1 milyar 260 milyon dolara satın aldığını hatırlarak şöyle konuştu:

Yeni hissedarların şirkete ödedikleri paralarının karşılığını almak istemeleri, haklı bir talep. Şirketin yeni yönetimi önce ücret adaletsizliğini düzeltmeyi hedefledi. Öte yandan kendimizi rakiplerimizle ölçerek, personel sayımızın 1200 olması gerektiğini saptadık.

Özelleştirmeden önce şirkette 3 bin 800 kişinin çalıştığını kaydeden Tuncer, bunların sözleşmeli olan 1800`üne Devlet Personel Dairesi`nin iş bulmakla yükümlü olduğunu söyledi. 2 bin sendikalı çalışanın ise 400`ünün emekliliğe hak kazandığını belirten Tuncer, 740 kişinin ise 2 Ocak 2001`den geçerli olmak üzere iş akitlerinin feshedildiğini bildirdi. Tuncer, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın bu kişilere mevcut maaşlarını işten çıkarıldıktan sonra sekiz ay daha ödeyeceğini ifade etti.(MİLLİYET)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.