Penguen Uzmeyecek.

15.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gida sektorunun onemli isimlerindenbiri olan ve persembe gunu halka acilacak olan Penguen Gida, sektorde oldugu gibi borsada da sektor sirketleri icin lokomotif olmayi hedefliyor. Diger gida sirketlerinin cok yuksek fiyatlarla halka acildigini belirten Penguen Gida yetkilileri, dusuk fiyatla halka acilarak yatirimcilarini uzmeyeceklerini belirttiler. Penguen 16-17 Nisan tarihleri arasinda yuzde 23.08 oraninda halka acilacak. Hisselerin birim fiyati 14 bin lira olurken sirketin fiyat kazanc orani 10.86 civarinda. Gida sektorunun 1997 yili fiyat kazanc orani ise 17.15. Halka arz edileeck 120 milyon hisse senedinin yuzde 40`i yurtdisina tahsis edilirken, geri kalan kismin yuzde 50`si yurtici bireysel yatirimcilara, yuzde 10`u ise yurtici kurumsal yatirimcilara tahsis edilecek. Sirketin 400 milyar olan sermayesi halka arzdan sonra 520 milyar a yukseltilirken, sirketin yuzde 48.94`erlik bolumune sahi olan Orhan ve Turhan Gencoglu kardeslerin hisse oranlari ise halka arzin ardindan 37.65`e dusecek. Kurumlasma icin ilk adimin halka arz oldugunu belirden Orhan Gencoglu, piyasadaki gida sirketlerinin bir cogunun basta yuksek fiyatlarla halka ar edildiklerini, buna karsilik Penguen`in degerinin altinda bir fiyatla halka acilacagini belirtti. Hisenin cok kisa bir zaman icinde degerini yakalayacagina ve gececegine inandiklarini belirten Gencoglu `Hedefimiz sirketin piyasa degerini 150 milyon dolara cikartmaktir` dedi. Sektorun karliliginin, kurun, enflasyonun altinda seyretmesi nedeniyle dustugunu de belirten Orhan gencoglu, buna ragmen 1998 yilinin gida sektoru icin altin degil pirlanta yil olacagini belirtti. Avrupa piyasasinin tamamen bos kaldigini belirten gencoglu, almanya`daki dondurulmus gida talebinin 2 milyon ton, Turkiye`nin yillik dondurulmus gida uretiminin ise sadece 100 bin tonda kaldigini ifade etti. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.026 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.