Pangalos Yine Kovuldu

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin izlediği politikayı Hitler`in politikasına benzeten eski Dışişleri Bakanı Pangalos, bu kez ılımlı Papandreu`yu eleştirince Kültür Bakanlığı`ndan da kovuldu.


Türkiye`ye karşı izlediği sert politikasıyla iki ülke ilişkilerini her zaman zora sokan Yunanistan`ın eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos, Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu`yu sert bir dille eleştirince yine bakanlığından oldu. Başbakan Kostas Simitis, Pangalos`un dünkü ETHNOS gazetesinde yayınlanan özel demecinde söylediklerini okuyunca Pangalos`u Kültür Bakanlığı`ndan azletti.Pangalos ETHNOS gazetesinde Türk-Yunan ilişkileri hakkında soruları yanıtlarken Papandreu`yu
tarihin temel bilgilerinden yoksun biri olarak tanımladı ve Türkiye`ye karşı sürekli gerilemekle suçladı. Pangalos Türkiye`nin izlediği politikaları Hitler`in Münih dönemi öncesi ve sonrasında izlediği politikalara benzettiği röportajında, Dışişleri Bakanı Papandreu`nun geçen yılki Ankara ziyaretini Türkiye`ye karşı verilmiş büyük bir ödün olarak gördüğünü, ziyareti sırasında Yunanistan`ın hiçbir isteğini kabul ettiremedeği gibi, `insan haklarına karşı çıkan Türk yetkilileriyle` el sıkıştırıldığını da söyledi.


Pangalos, ETHNOS gazetesinde yayınlanan mükalakatında, Papandreu`nun dış politikayı şahsi bir iddia olarak görmesine anlam veremediğinden söz etti ve Papandreu, Türkiye`ye karşı iyi niyet gösterdikçe Türkiye`nin Yunanistan`a karşı tavır değiştireceğine inanıyor. Bu yanlıştır. Bu, tarihi bilgilerden yoksun olmak demektir. Yunanistan iyi niyetini gösterdikçe, Türkiye`yi hiç bir karşılık vermeden sürekli puan toplayan ve bölgedeki konumunu sürekli arttıran dünyanın tek ülkesi haline getirmiştir şeklinde konuştu. Pangalos AB-Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak da Papandreu`yu suçladı ve AB bir bütün halinde Türkiye`ye baskı yapacağı yerde, Yunanistan`ı yine AB içinde yalnız bırakmaya çalışıyor. Bu durum benim Dışişleri Bakanı olduğumdan farklı mı? Tek fark, Yunanistan`ın Türkiye`nin AB adaylığını kabul etmiş olmasıdır dedi. Pangalos bu arada Papandreu`nun Türkiye ile Ege`de güven artırıcı önlemler paketini müzakere etmeyi kabul etmesini de sert bir dille eleştirdi. Pangalos bu konuda da Türkiye ezelden beri Yunanistan`ı Ege konularında müzakere masasına oturtmaya çalışıyor.


Pangalos dışişleri bakanlığı döneminde de iki ülkeyi savaşın eşiğine getiren Öcalan krizinde başrol oynamıştı. Pangalos kendi ifadesine göre Atina`ya gizlice giren Öcalan`ı kurtarmak için Kenya`ya göndermiş ancak Öcalan orada yakalanınca , Başbakan Simitis`in sırtının ardından işler çevirdiği gerekçesiyle dışişleri bakanlığından kovulmuştu. (YENİ BİNYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.