Ozellestirmede Bahar.

29.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Onceki gun 1 milyar dolarlik GSMdevriyle tarihin en onemli ozellestirmelerinden birini gerceklestiren, Is Bankasi hisse satisindan 650 milyon dolari garantileyen hukumetin onunde 6 buyuk ozellestirme daha var. Ozellestirmedeki gelismelerden ne kadar memnun kaldigini dun GSM`cileri kabulu sirasinda aciklayan Basbakan, sirada Telekom satisinin oldugunu ve havaalanlarinin isletmesinin de ozellesecegini belirtirken, 10 milyar dolarlik ozellestirme hedefi olan hukumet su hazirliklari yapiyor:
Is Bankasi: Turkiye`den 120 bini askin basvurunun oldugu hisse satisina iliskin OIB Baskani Ugur Bayar`in da katildigi 3 haftalik uluslararasi piyasalardaki tanitimin New York ayagi cok basarili gecti. Bayar, gordukleri ilgiden cok memnun olduklarini ve talebin cok yuksek oldugunu soyledi. Hisse senetlerinin yuzde 60`ini yerli, yuzde 40`ini yabanci yatirimcilara satmayi planladiklarini vurgulayan Bayar, toplam satis tutarinin 650 milyon dolari bulacagini belirtti. Bayar, satisa arzedilen 650 milyon dolarlik hisse senedi icin 1.3 milyar dolarlik talep olusacagina, senetlerin fiyatinin ongorulenden biraz daha yuksek olabilecegine dikkat cekti.
Petrol Ofisi: Hukumetin ozellestirilecek yuzde 51 hissesi icin 650 milyon dolar bictigi POAS`ta ihale sureci 17 Mart`ta ilan verilerek basladi. Teklif alma suresi 18 Mayis`a kadar uzatilan POAS`a su ana kadar 30 talip var. POAS`in kalan hisselerinin de bu yil icinde halka arz edilmesi planlaniyor. POAS`ta haziranda satisin tamamlanmasi hedefleniyor.
Turk Telekom: Yuzde 20 hissesinin blok satisi icin surec basladi. Danismanlik yapacak kurulusun secimine katilmalari icin 7 sirkete davetiye gonderildi. 26 Mayis`a kadar teklifler beklenecek, haziran ayinin ilk haftasinda da secim yapilacak. Secilecek kurulus yuzde 20`lik hissenin stratejik cekirdek yatirimciya satisinin yani sira yuzde 5 hissesinin calisanlarla, yurt icinde halka arzina, yuzde 14 hissesinin de yurtdisinda halka arzina danismanlik hizmeti verecek. Turk Telekom`dan 3 milyar dolar gelir bekleniyor.
Tupras: Blok satis, ic ve dis piyasalarda hisse senedi arzi icin ozellestirme stratejisi cizilen kurulusun yeni program icinde oncelikle iki rafinerisinin varlik satisi biciminde ozellestirilmesinin eylulde baslamasi ve kasimda tamamlanmasi hedefleniyor.
Petkim: Yarimca`nin varlik bazinda satisinin yani sira sirket hisselerinin bir bolumunun cekirdek yatirimciya blok satisi, bir bolumunun de ic ve dis piyasalarda arzi soz konusu. Petkim ozellestirmesinin de kasim ayinda tamamlanmasi planlaniyor.
THY: 21 Nisan`da yapilan OYK toplantisinda bu yil icerisinde idari hisselerinin satis yontemiyle ozellestirilmesine, hisselerin tamamini ya da OIB`ce belirleneek bir kisminin halka arz yoluyla ozellestirilmesine karar verildi.
Erdemir: Yuzde 51.66 oranindaki kamu hisselerinin blok satis ile ic ve dis piyasalarda arzi planlaniyor. Erdemir`in yuzde 40`i icin temmuz-eylul doneminde halka arza cikilacak. Konjontur uygun olursa ic piyasaya da satis denenecek. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.