Ozellestirme ıdaresi Baskanligi`nin 13.11.1997 Tarihli Basin Aciklamasi Asagiya Cikarilmistir.

13.11.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Bugun bazi basin ve yayin organlarina yer alan "Ozellestirmeler askiya alindi" baslikli haberler karsisinda asagidaki aciklamanin yapilmasina gerek duyulmustur. Bugun Turkiye ekonomisinde surdurulmekte olan yapisal reformlarin en onemlilerinden biri, kamu sektorunun mal ve hizmet uretimindeki yerinin yeniden belirlenmesidir. Bu cecevede, 4046 sayili yasa ile ozellestirme uygulamalarini gerceklestirmekle gorevlendirilen Idaremiz, calismalarini tam bir esitlik, seffaflik ve kararlilikla yurutmekte ve ozellestirme uygulamalarini bu yasada belirtilen ilkeler cercevesinde surdurmektedir. Buna gore, gerek alinan kararlar, gerekse bu kararlarin uygulanmasinda Idaremize Kanunla verilen yetkiler kullanilmakta ve uygulamalar ozellestirme mevzuati dogrultusunda verilen yetki cercevesinde tam bir seffaflik icerisinde sonuclandirilmaktadir. 4046 sayili Kanun Idaremize ozellestirme yapilmasi gorevini verrmistir. Herhangi bir yasal degisiklik yapilmadan Idaremizin calisma alanina giren ozellestirme uygulamalarini durdurmamiz veya askiya almamiz mumkun degildir. Ayrica sozkonusu Kanun`da uygulamalarin nasil yapilacagi, hangi asamalardan gececegi, hangi yontemlerin kullanilabilecegi, yetki ve sorumluluklarin sinirlari cok acik bir sekilde belirtilmektedir. Buna gore Kanun`un verdigi yetkiyle ozellestirme uygulamalarini yuruten ve sonuclandiran Idaremiz, bu sonuclari nihai ve siyasi bir karar organi olan Ozellestirme Yuksek Kurulu onayina sunmakta, ancak kurulun onayini muteakip islemler tamamlanabilmektedir. Hal boyleyken, Basbakan Sayin Mesut Yilmaz`in baskanliginda olusturulan ve Basbakan Yardimcisi Sayin Bulent Ecevit, Devlet Bakanlari Sayin Gunes Taner, Sayin Isin Celebi ile Maliye Bakani Sayin Zekeriya Temizel ve Sanayi ve Ticaret Bakani Sayin Yalim Erez`in de uyesi bulundugu Ozellestirme Yuksek Kurulu`nun (OYK) nihai karari olmadan zaten herhangi bir ozellestirme uygulamasinin hayata gecirilemeyecegi asikardir. Kaldi ki Idaremiz calisma alanina giren ve zaman zaman uygulamalar sirasinda veya sonrasinda yasanan cesitli sorunlar ile mevzuattan kaynaklanan bazi sorunlarin ortaya konulmasi ve uygun cozum yollarinin bulunmasi icin yapilan calismalar, sozkonusu Kurul`a sunulmak uzere hazirlanmis ancak henuz kurulda gorusulebilme imkani bulunamamistir. Umuyoruz ki 4046 sayili Kanun`un verdigi yetkilerle mucehhez olan OYK, kaygi duyuldugu ifade edilen uygulamalarin konusularak cozum bulundugu yer olacaktir. Ozelestirme Idaresi, tum uygulamalarini kamu menfaatini gozonune alarak, 4046 sayili Yasa ve Mevzuta cercevesinde, devletin tum kurum ve kuruluslari ile isbirligi icinde calisarak gerceklestirmektedir. Bugune kadar oldugu gibi bundan sonra da ozellestirme uygulamalarini surdurmekte kararli olan Idaremiz, ulkemis icin son derece onemli olan ozellestirme reformunu basariya ulastirma azmi ve inanci icinde calismalarini kesintisiz olarak surdurmektedir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.