Özel fonlar coştu

18.02.2008 - 09:42 | Son Güncelleme :

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Şekerbank Anadolu`nun bankası ve yeni stratejimizi de tamamen bunun üzerine oturttuk. Bu sebeple `Uzat Elini Anadolu` diye bir sloganla yola çıktık dedi.
Şekerbank`ın pancar kooperatiflerinin kurduğu, Anadolu`nun göbeğinden çıkan bir banka olduğunu söyleyen Uluşahin, Şubelerimizin yüzde 65`i üç büyük şehir dışında. 2008`de kredilerde yüzde 50`lik bir büyüme hedefimiz var.
Bunun içinde esnaf ve küçük işletmelerin payını yüksek tuttuk. 1 milyar YTL`lik bir rakam ayırdık. Şu anda bu kesimde 1.9 milyar YTL`lik kredi hacmine sahibiz. Bunlar berber, bakkal, kasap gibi iş kolları. Reklamlardan sonra şubelerimize yığılmalar oldu. Yaklaşık iki haftada 15 milyon YTL`lik kredi kullandırdık diye konuştu.


Amaç fark yaratmak

Meriç Uluşahin, Bu planla hedefiniz nedir? şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:
Anadolu`ya ağırlık vererek gerçekten farklılık yaratacağımızı düşünüyoruz. Mahalli olmamız gerektiğine inandık. Ana stratejimizde tüketim tarafını da kredilendirerek büyümek var ama daha çok üretim kanalında gitmek istiyoruz. 2010`da ilk 10 bankadan biri olmak istiyoruz ama Anadolu`da da özel bankalar içinde bir numara olmak istiyoruz.


`Yabancı sınırı aşmasın`

Uluşahin`e, Ortağınız Bank Turan Alem`le birlikte dışarıya yönelik projeleriniz var mı? diye sorduğumuzda ise, şöyle yanıtladı:
Şu anda dışarıda büyümeye yönelik bir projemiz yok. Ancak uzun vadeli olarak biz de bu konular üzerinde duruyor ve konuşuyoruz. İşadamlarımızın Kazakistan`da yaptığı işlerle ilgili işlemlerimizin hacimlerinde artış oldu. Kazakistan`da değil ama Türki Cumhuriyetleri`nde birlikte bir şeyler yapabiliriz.
Son dönemde TÜrkiyeyabancıların Türkiye`ye olan ilgisinin özellikle bankacılık sektöründe yoğunlaştığını hatırlattığımız Uluşahin, Biz de yabancı ortağa sahibiz ama yüzde 60`ı Türk olan bir bankayız. Bunun gerçekten bir sınırı olması gerektiğine inanıyoruz diye konuştu.
Uluşalih konuşmasını şöyle sürdürdü: Rekabet ve dışa açılım fayda getirir ama belli noktalardan sonra sistemin dengeleri de gözetilmeli. Şu anda o tehlike sınırlarına geldiğimizi zannetmiyorum ve düzenleyici kurumların bunu yakından takip ettiğini düşünüyorum. Ama sonuna kadar gidilmemeli. Sektördeki mevcut yabancı ortakların üzerine özellikle kamu bankalarındaki büyük özelleştirmelerde yabancı ağırlığına kaçılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bankacılıkta kadın çalışan sayısının yüzde 50 oranında olduğunu belirten Uluşahin, sektörde kurumsallığın gelişmesiyle daha fazla sayıda kadın çalışanların üst pozisyonlarda görevlere geleceğine inandığını söyledi.
Uluşahin, bankacılık sektöründe kariyer planlarının kurumsallaşmanın da etkisiyle cinsiyetten bağımsız, performans, kabiliyet ve üretim verimliliğine bağlı olarak yapılabildiğine inandığını söyledi.

`Bankalar yüksek faizle bindiği dalı kesiyor`

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hasan Basri Göktan`ın Dozu kaçıyor sözleriyle eleştirdiği rekabet hakkında Uluşahin, şunları söyledi:
Bankalar mevduat ve kredi tarafında gerçekten rekabetin dozunu kaçırdı. Kimi zaman mevduat toplayabilmek için çok yüksek maliyette oran vererek bindiğimiz dalı kesiyoruz. Biz mümkün olduğu kadar buna uymuyoruz ama bu da sıkıntı yaratıyor çünkü müşteri fiyat soruyor. Burada hakikaten doz kaçmamalı. Sonuçta herkes aynı maliyetleri taşıyor. Bu kredi fiyatlarında da olabiliyor. Özellikle uzun vadeli kredilerde, mortgage kredilerinde yine piyasaları çok zorlayacak oranlara kadar düşürülebiliyor.

`Vergi avantajı olmadan İstanbul merkez olamaz`

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Merkez Bankası`nın Ankara`dan taşınıp taşınmaması konusuyla ilgili olarak, Teknolojik ortamda her türlü aksiyonlar alınıyor ve bunlar bizim hayatımızı etkilemeden devam ediyor şeklinde konuştu.
Uluşahin, İstanbul`un uluslararası finans merkezi olmasına ilişkin olarak projenin vergisel konular dikkate alınarak desteklenmesi gerektiğini söyledi. Meriç Uluşahin; Buraya gelecek kurumların bir şekilde ticari avantajının olması gerekir ki derinlik olsun. İstanbul`a gelmenin yatırımcılar açısından teknolojinin ötesinde başka cazibeleri de olmalı dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.007 TL        
DOLAR
1.017 TL        
EURO
1.016 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.