Ortaklar Adana`si Ihya Etti.

25.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :

Alti aylik bilancosunda net kaarini yuzde 245 artiraaarak 2.4 trilyon liraya cikaran Adana Cimento`nun Ortaklara borclari da 2, 2 trilyon liraya ulasti Borsa siirketlerinin acikladigi alti aylik finansssal tablolar, dunya ekonomisinde yasanan gglobal krizin yani sira Turkiye`nin makro ekonomi poliitiiiiikalarinin etkisiyle beklentiler dogrultusunda gerceklesmezken, Adana Cimento karini yuzde 245 oraninda artirdi, 1997 yilinin ilk yarisinda 718 milyar lira olan net karini, bu yilin ayni doneminde 2 trilyon 480 milyar liraya caaikaran Aaadana Cimento`nun ortaklara olan borclarinda da olaganustu artis yasandi. Ortaklari comert 1997 yilinin ilk alti ayinda 2 trilyon 166 milyar lira olan kisa vadeli borclari, bu yilin ayni doneminde yuzde 199 oraninda artaarak 6 trilyon 483 milyar liraya ulasan Adana Ciimento`nun ticari borclari 746 milyar lirada kalirken, uzun vadeli kkredilerin anapara ve taksitleri 130 milyar liradan 1 trilyon 109 milyar liraya yukseldi. Siirketin kisa vaaadeli borclari icerisinde oozellikle dikkaaati ceken ortaklara borclari ise, gecen yilin ilk alti ayinda 4 milyar 582 milyon lira iken, buu rakam bu yilin ayni doneminde yaklaaasik 50 bin kat artaarak 2 trilyon 278 milyar liiraya yukseldi. Siirketin ortaklarindan alacaklari ise siifirlandi Ihracatta yuzde 134`luk artis Gectigimiz yilin ilk yarisinda 6 trilyon 259 milyar lira olan cirosunu, bu yilin ayni doneminde yuzde 113 oraninda artiraaarak 13trilyon 378 lilyar liraya cikaran aadana Cimento, cirosuunun yuzde 25`ini yurtdisi satislarindan elde etti. Sirketin yurt disi satislari gectigimiz yilin ilk alti ayina gore yuzde 1,34`luk artisla 3 trilyon 362 milyar liraya yukseelirken, satis maliyetleri yuzde 4 azaldi. Satis maliyetlerindeki azalisin etkiisiyle bbbrut kari yuzde 142 oraninda aartarken, esas ffaaliyet kari dayuzde 184 oraninda artarken, esas faaliyyet kari da yuzde 184 oraninda yukseldi. Diiiger faaliyet gelirlerini yuzde 292 oraninda artiraarak 1 trilyon 997 milyyyar liraya cikaran Adana Cimento, faiz ve teemttu gelirlerini de 196 milyar, liradan 1 trilyon 140 miilyar liraya yukseltti Hazir degerlerde buyuk artis Sirketin bilancosunda dikkati ceken bir diger nokta da hazir degerlerinde yasanan degisim oldu. 1997 yilinin ilk alti ayinda 109 milyar lira olan hazir degerler, bu yilin ayni doneminde 1 trilyon 446 milyar liraya yukselirken hhhazir degerlller icerisindie yer alan bankalaaarin tutari da 106 milyyyar liradan 1 trilyon 446 milyar liraya yukselti Siiirketin hazir degerleri iceeeerisinde yer alan menkul kiymetler tutari 214 milyar liiiiradan 3 trilyon 225 miilyar liraya yukselirken, bu tutarin 2 trilyon 142 milyar liralik kismini gecen yilin ilk yarisinda 214 miilyar lira olan kamu kesimi tahvil, senet ve bonolari olusturdu. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.007 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.