Oracle ve Yahoo!dan İşbirliği

30.07.2003 - 09:16 | Son Güncelleme :

e-iş yazılımları üreticilerinden Oracle ile arama motoru Yahoo! kurumsal müşterilere kişiselleştirilmiş portal hizmeti sunmak amacıyla işbirliği yaptı

Dünyanın en büyük e-iş yazılımları üreticilerinden Oracle ile arama motoru Yahoo!, kurumsal müşterilere kişiselleştirilmiş portal hizmetleri sunmak amacıyla işbirliği yaptı.

Anlaşmaya göre Oracle9i Application Server kullanıcıları, My Yahoo! Enterprise Edition’ın sağladığı 2000’i aşkın web sitesinden derlenen zengin içerikten yararlanabilecek.

Kurumsal portallarını Yahoo!’nun sunduğu içerikle birleştiren şirketler, çalışanlarının bu portalları işbirliği yapma ve iletişim kurma amacıyla kullanmalarını sağlarken, aynı zamanda verimliliği artırarak ihtiyaç duydukları bilgi açığını da gideriyor.

Oracle9i Application Server’da portal teknolojisi kullanarak yararlanılabilecek geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş portal hizmetleri, kullanıcılara Reuters, AFP, CBS ve Business Week gibi saygın kuruluşlardan sağlanan ayrıntılı endüstri haber ve bilgilerinin yanı sıra, performans kriterleri ve şirket haberleri sunuyor.

Kurumsal portalların iş uygulamaları için oldukça önem kazandığı günümüz koşullarında, bu portallara yönelik kullanıcı sayısını ve kullanım oranını artırmak da son derece kritik bir hale geldi. Kişiselleştirilmiş içerik ve bilgi, bu hedefe ulaşmak için öne çıkan en önemli araçların başında geliyor.

My Yahoo! Enterprise Edition ile Oracle9i Application Server’ın birleştirilmesi, My Yahoo!’nun tüketici versiyonun en iyi özellikleriyle, yöneticilerin ve iş amaçlı bireysel kullanıcıların içerik, network ve entegrasyon ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan geliştirilmiş portal özelliklerini biraraya getiriyor.

Orace9i Application Server Başkan Yardımcısı Thomas Kurian, Oracle9i Application Server müşterilerine yüksek kaliteli, kişiselleştirilmiş Yahoo! içeriği sundukları için son derece mutlu olduklarını belirtiyor. Kurian, “İki şirket arasında gerçekleştirilen bu ortak çözüm, endüstrinin en iyi içeriğini sunmasının yanı sıra, müşterilerimizin içerik satın alma ve yönetme maliyetlerini düşürmelerini de sağlıyor” diyor.

Yahoo!’nun kişiselleştirilmiş kurumsal portal platformlarının verimliliği artırmaya yönelik katma değerli hizmetler ve uygulamalar geliştirdiğine değinen Yahoo! Kurumsal Çözümler Başkan Yardımcısı Steve Boom ise, Oracle ile yaptıkları işbirliğiyle şirketlere, kurumsal portal hizmetlerinden son derece verimli bir şekilde yararlanabilmeleri için gereken herşeyi sunduklarını belirtiyor.

(turk.internet.com)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.