`Önce oy ver sonra alışveriş yap`

20.07.2007 - 09:40 | Son Güncelleme :

Türkiye`nin en tanınmış 250 markasını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği üyesi 120 kuruluş, 200 bin çalışanının ve vatandaşların rahatlıkla oy kullanması için pazar günü mağazalarını saat 12.00`ye kadar kapatacak

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyesi 20 bin mağaza, genel seçimlerin yapılacağı 22 Temmuz Pazar günü kapılarını saat 12.00`de açacak. 200 bin çalışanın, yurttaşlık hakkını daha rahat bir zaman diliminde kullanması ve seçimlere katılım oranını artırmak için mağazaları saat 12.00`de açacaklarını söyleyen BMD Başkanı Ali Murad Kızıltaş, Bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemize karşı üstlendiğimiz önemli bir sorumluluğu yerine getirmiş olacağız diye konuştu.

Murad Kızıltaş, mağazaların seçim günü daha geç bir saatte açılması için BMD üyeleri arasında nabız yokladıklarını, çoğunluğun bu fikri desteklediğini ifade etti.

Çalışan memnun

Bunun üzerine BMD Yönetim Kurulu`nun, dernek üyesi firmaların alışveriş merkezleri ve caddelerdeki mağazalarını saat 12.00`de açmaları yönünde bir tavsiye kararı aldığını ifade eden Ali Murad Kızıltaş, sözlerine şöyle devam etti:
200 bin çalışanıyla perakende sektörünün en önemli temsilcisi olan derneğimiz, aldığı bu kararla üzerine düşen toplumsal sorumluluğu yerine getirmiş olacak.

Yine üyelerimiz, mağazalarını seçim günü saat 12.00`de açarak, Türkiye`nin en değerli markalarının, yurttaşlık hakkına gösterdikleri saygıyı ve hassasiyeti vurgulamış olacaklar. Bu kararımız, çalışanlarımızın oy verme haklarını rahatça kullanabilmeleri amacıyla kendilerine yeterli zamanı tanımanın yanı sıra seçimlere katılım oranını artırmaya destek olma özelliği de taşıyor. Bu yanıyla da bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemize karşı üstlendiğimiz bir sorumluluğu yerine getirmiş olacağız. Üyelerimizin 22 Temmuz Pazar gününe yönelik çalışma planlarını yukarıda açıklanan karar çerçevesinde düzenlemeleri derneğimiz üyelerinin ortak hareket etme misyonuna uygun düşecek.

Ali Murad Kızıltaş, tüketicilerin mağdur olmaması için alınan bu kararla ilgili hazırlattıkları ve üzerinde `Oy kullanıyoruz. Mağazamız 12.00`de açılacaktır` yazılı bildirileri üye mağazalara astıklarını sözlerine ekledi.

Altı yıl önce kuruldu

Perakende sektörünün temsilcisi olan Birleşmiş Markalar Derneği, Eylül 2001`de hazır giyim, iletişim, optik, mobilya, ayakkabı, küçük mutfak ürünleri, kozmetik, aksesuvar, ev tekstili ve dekorasyonu, çok katlı mağazacılık gibi alanlardan firmaların katılımıyla kuruldu.

Yönetim kurulu başkanlığını Ali Murad Kızıltaş`ın yaptığı dernek Türkiye`nin en tanınmış 120 firmasına ait 250`ye yakın markayı temsil ediyor. Dernek üyeleri Haziran 2007 sonu itibarıyla 20 bine yakın satış yerinde, yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekare satış alanı üzerinde hizmet veriyor.

Üretim ve mağazacılık alanındaysa 200 bin kişiye istihdam olanağı sağlıyor.





AMPD: Kararı destekliyoruz

Oy verme sorumluluğunun hem bir vatandaşlık görevi hem de ülkenin geleceğine ilişkin bir sorumluluk göstergesi olduğunu belirten Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Nuşin Oral, dernek olarak, 22 Temmuz genel seçimlerinde AMPD üyesi perakende mağazaları ve alışveriş merkezi çalışanlarının tamamının oy vermesini hedeflediklerini söyledi.

AMPD`nin organize perakende sektörünü temsil ettiğini belirten Oral, Sektör çalışanlarının oy verme görevlerini yerine getirebilmesi için tüm sektör temsilcilerinin ve üyelerimizin azami hassasiyet göstereceğine ve tüm imkânlarını seferber edeceğine güvenimiz tam. Üyelerimize, cadde mağazalarının öğlen 12:00`de açılması ve alışveriş merkezlerinde de gerekli uygulamaların yapılması yönünde aldığımız tavsiye kararını ilettik. Tüm üyelerimiz sosyal sorumluluk niteliğindeki bu uygulamayı hayata geçirecektir dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.