Öksüz:Türk Sivil Havacılığı Milletlerarası Komplonun İçindedir

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Türk Sivil Havacılığı Milletlerarası Bir Komplonun İçindedir -Kim Ne Halt Etmişse Bedelini Ödemelidir -Altın Yumurtlayan Bir Tavuğumuzu Ülkeye Nasıl Hizmet Edebilir Diye Özelleştirme Paketinin İçeresine Koyduk -Türkiye`De Adam Gibi Özelleştirme Yapılmalıdır

TRABZON (A.A) - 21.11.2000 -Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Türk sivil havacılığının milletlerarası bir komplonun içinde olduğunu söyledi. Öksüz, Trabzon Valisi Adil Yazar`ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türk Sivil Havacılığı filolarının olabildiğince artması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: Türk Sivil Havacılığı milletlerarası bir komplonunun içindedir. Komploları bertaraf edebilmek ve Türk Sivil Havacılığı`nı geliştirmek için hükümet büyük gayret içindedir. Bu konuda Türkiye`nin önü karartılmaya, tıkanmaya çalışılmaktadır. Arkadaşlarımızın dikkatini bu noktaya çektim. Komployu iki şekilde değerlendirmek lazım; Birisi yüksek turist potansiyelinin yabancı hava yolları arasında paylaşılmasıyla ilgili yürütülen politikalardır. İkincisi ise sivil havacılık şirketlerinin büyüme politikalarının yanlış olmasıdır. Öksüz, sivil havacılık şirketlerinin ellerine geçirmiş oldukları veya kazanmış olduklarını iyi hesaplamak suretiyle çeşitli sahalara yayılmaları gerektiğini de ifade ederek şöyle devam etti: Şirketlerimiz önce yayılmadan başlayıp, finansman derdine düşmüşlerdir. Bunun düzeltilmesi ve planlama hatalarının giderilerek sayılarının çoğaltılması ve dışardan gelebilecek engellemelerin de kolayca bertaraf edilebilmesi, bizzatihi şirketlerin bünyesinin sağlam olmasına bağlıdır. Bu konuda da devlet olarak elimizden gelen her türlü fikir, bilgi ve maddi destek yapılmaktadır ve yapılmayada devam edecektir. Dolmuş uçakçılık sisteminin kurulma çalışmalarının sürdüğünü de belirten Ulaştırma Bakanı, Nerede havaalanı varsa profesyonel seviyede bu sistemin kurulmasına çalışıyoruzdedi. Öksüz, bankaların içini boşaltanların af edilip edilmeyeceği konusuna da değinerek şunları belirtti: Bu konuda henüz ortaya çıkmış bir yasa tasarısı yok. Taslaklar vardır. Onun için birçok kimse şahsi görüşlerini ifade etmektedir. MHP`ye baktığımızda yolsuzlukla, hırsızlıkla sonuna kadar mücadele eden bir parti göreceksiniz. Onun için bunları hoş görmemiz mümkün değil. Kim ne halt etmişse bedelini ödemelidir. Bedel ödemek sadece (parayı getirip ödeyeceğim) demekle olmaz. (Parayı nerede bulacaksın, nasıl bulacaksın) sorularının sorulması lazım. Eğer biz sadece borç taahhüdünü ödeyeceğim diyenlere inananıp da bu manada af kanunu içine alırsak, bir şeyden vazgeçmiş oluruz. Yolsuzlukla, hırsızlıkla mücadeleden, temiz toplum fikrinden vazgeçmiş oluruz. Bakan Öksüz , toplumun bu tür olayları istemediğini de vurgulayarak şöyle devam etti: Milletin istemediğini, milletvekillerinin istemesi gibi bir lüksü olamaz. Parlemento bu konuda MHP`nin hassasiyetini mutlaka değerlendirecektir. Herkesin bu konuda hassas olması lazım. Bu ülkenin artık birinci derdi terör değil. Terör bitti. Asıl üzerinde durulması gereken yolsuzluk ve hırsızlığı bertaraf etmektir. Yapanın yanına kar kalıyor düşüncesi zihniyetimizden atılmalıdır.

-TELEKOM`UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ-

Telekom`un özelleştirilmesi ile ilgili açıklamada da bulunan Bakan Öksüz, Bu konuda görevlendirilmiş olan bakanlar belgeleri, bilgileri getirerek bir toplantı yapmış değiller dedi. Öksüz şunları belirtti: Telokom`un özelleştirilmesinde strajetik ortağın vasıfları ne olmalı? Gelecekte bu ortak bizi yarı yolda bırakacak mıdır, değilmidir? Bunların araştırılması gerekir. Ayrıca stratejik kararlar nelerdir? Herhangi bir müesseseyi özelleştirmiyoruz. Altın yumurtlayan bir tavuğumuzu, ülkeye nasıl hizmet edebilir diye, özelleştirme paketinin içine koymuşuz. Ulaştırma Bakanı, şu ana kadar bu konuda hiç biraraya gelinmediğini, sadece şahsi fikirlerin söylenmeye devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu: Özelleştirmenin yapılabilmesi için tüm altyapının hazır olması gerekir. Bu yapıldığı zaman özelleştirme olur. Aksi halde milletimizin bizi çok ağır ithamlarla itham etmesinden kurtulamayız. Bu konuya çok ciddi, ahlaki ve iktisadi prensiplerle yaklaşmamız lazım. Ben bunu söylüyorum ya (işte bir özelleştirme düşmanı) diye yarın tantana başlayacaktır. Beceriksizlikleri Enis Öksüz`ün üstünden fatura etmeye çalışacakladır. (Bu adam olmasa özelleştirme olacaktı) diyecekler. Hükümetten gitmem konusunda senaryolar yazılacaktır. Bunların hepsi hayal ve boş şeyledir. Bizim böyle şeylere karnımız toktur. Türkiye`de adam gibi özelleştirme yapılmalıdır. Bu kadar basit. Kapalı kapılar ardından bir takım hareketler yapmanın kimseye faydası yoktur.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.