Okan Tekstil, Sene Sonunda 5 Trilyona Yakin Cirohedefliyor.

22.10.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Okan Tekstil Genel Muduru Aykut Kayrali, 98 yili sonunda 4.5-5 trilyon lira ciro hedeflediklerini soyledi. Kayrali, karlilikta o kadar buyuk rakamlarin beklenmedigini de dile getirerek sirketin finansman fazlasini veya yarattigi kaynaklari stoklarla yuruttugunu ifade etti. Kayrali, hammadde fiyat politikalarinin tirmanmasi nedeni ile stoklu hareket etmenin veya ellerindeki fazla likidi oralarda degerlendirmenin faydali olabilecegini vurguladi. Entegrasyonu tamamladiklarini dile getiren Kayrali, 99 yilinda yatirim hedeflerinin olmadigini belirterek konu ile ilgili olarak sunlari soyledi, `Iplik, boya ve dokumanin yaninda konfeksiyon alanina da girmek istiyoruz. Konfeksiyon yatiriminda, dikim makinelerine ihtiyacimiz var. Konfeksiyona girerken, her yerde satilan, herkesin alabilecegi mallar degil de markaya onem vermeyi dusunuyoruz. Marka imaji bizim icin onemli. Bu konuda yabanci ortakligi gitmeyi dusunuyoruz. Gecen yildan beri yabanci ortak arayisi devam ediyor, Ozellikle Italyan ve Fransizlar`in hem marka imajlari hem de uretimde modern yatirimlari nedeni ile devamli temas halindeyiz. Bu ulkelerden Italyan firmalari oncelikli tercihimiz. Yabanci sermayeyi de GAP`a cekmek istiyoruz. Devaminda bir sirket kurulacagi gibi, bu sirkete yari yariya ortak olunabilir veya istirak edilir. Konfeksiyon isini onlara da birakabiliriz. Uretimde, fabrika kapasitesinin belli olmasi ile artis gozlenmez. Ancak, sirket bu yatirimlarla yuzde 20 oraninda buyur ve ciromuz da tahminen 11-12 milyon dolar olur.` Tekstil sektorunde bu yil ihracatta bir durgunlugun yasandigini belirten Okan Tekstil Genel Muduru Aykut Kayrali, onumuzdeki yil da durgunlugun devam edecegini soyleyerek `1998 yili gerek yurticinde yasanan siyaset ve ekonomideki belirsizlikler, gerekse dunyada yasanan global mali kriz nedeni ile durgun gecti. Onumuzdeki yil da yatirim yapmayi dusunmuyoruz. GAP`a yapilan yatirimlarin tamamlanmasi ile buradaki tesislerimiz buyuk onem kazanacak. Ve 2000 yilinda yabanci ortakla konfeksiyon alanina da girerek, yuzde 20 oraninda buyume ve 11-12 milyon dolar da ciro hedefliyoruz` dedi. Sirketin yillik uretim kapasitesinin 500 bin ton civarinda oldugunu da ifade eden Kayrali, yillik 10 b in ton civarinda ihracat yaptiklarini, yerli pamuk kullandiklarini, ufak tefek yedek parca disinda ithalatlarinin olmadigini da sozlerine ekledi. Kayrali, ihracatin Israil ve Avrupa Birligi ulkelerine yapildigini, konfeksiyon hazirlik safhasi ve ara mamul urettikleri icin bu ulkelerin disinda baska ulkelere ihracat sanslarinin fazla olmadigini vurguladi. Pamuk ipligindeki fiyat iplik turlerini uretmeye basladiklarini kaydeden Kayrali, polyester, viskon, keten karisimli ipliklerin yanisira, yuzde 100 pamuk melanj ipliklerin, ISO 9002 Kalite Standartlarina uygun olarak uretildigini soyledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.