Mudurnu Tavukculuk 98`de 40 Bin Ton Uretim Yapmayihedefliyor.

14.01.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Mudurnu Tavukculuk Yonetim Kurulu Baskani Tevfik Turesin sirketin 97 yili uretiminin 26/27 bin ton civarinda gerceklestigini belirterek yeni kesimhaneninde devreye girmesi ile, 98 yilinda uretim hedeflerinin 40 bin ton, 99 da ise 60 bin ton oldugunu soyledi. Turesin ancak bu kesimhane ile eski kesimhane birlestiginde daha yuksek rakamlarda bir uretim yapmanin mumkun oldugunu sozlerine ekledi. Turesin sirketin faaliyetleri ve hedeflerine iliskin su bilgileri verdi. 97 yilinda 38 olan restoran zincirimizi pek arttiramadik. Ama 98 yilinda yeni yatirimimiz ile birlikte devreye girecek olan ileri derecedeki islenmis urun hatti ile yeni urunler cikarabilecegiz. 97 yili uretimimiz 26/27 bin ton, 98 yilinda yeni kesimhane ile birlikte uretim hedefimiz 40 bin ton, 99`da da 60 bin ton. Ama bu kesimhane ile eski kesimhaneyi birlestirdigimiz zaman daha yuksek rakamlarda bir uretim yapabiliriz. 97 sonu itibariyla 6.5/7 trilyon civarinda bir ciro hedefliyoruz. 98 yilinda mevcut urunlerin katma degeri cok yuksek olacagi icin 20 trilyon lira olarak hedefliyoruz. 97 sonu itibariyla 1.5 milyon dolar civarinda ihracat bekliyoruz. 98 yilinda ise ihracatimizin en az 1.5 kati artmasini asagi yukari 4.5/5 milyon dolar olmasini bekliyoruz. Bu kapsamda baglantilarimizi yaptik. Su anda ayda 200 ton Azerbeycan`a ayda 40/50 ton da bulgaristan`a satimisiz var. Son aylarda baslayan bu ihracatimizi devam ettirecegiz. Yeni kesimhanemizin yapilmasi planlandiginda en az 20 milyon dolara cikmasi hesaplaniyordu. Firmalarla gerceklestirine karsilastirma sonucu 5 milyon Hollanda Florini kadar bir indirim sagladik. Ayrica bizim kendi dozerimiz, kepcemiz is makinalarimiz ve insaat ekibimiz var. Kendi imkanlarimizi seferber ettigimiz icin bu maliyet dustu. Esasinda bu yatirimin degeri 20 milyon dolar. Bu yatirima kendi ekiplerimizin en az 5 milyon doarlik bir katkisi olmustur. Pazar payimizi arttirmak icin yeni girmedigimiz illere bayilikler verdik. Istanbul`da merkezimiz Yenibosna, Kartal Cevizli`ye, Marmaris`e ve Bursa`ya da daha buyuk bir satis deposu kurduk. Eskiden sadece damizlik ithal ediyorduk. Ama son senelerde misir, arpa, bugday uretimi azaldigi icin hammadde oldugu gibi disardan ithal ediliyor. Araliktan sonra sekiz ay disardan ithal misir ve soya ile uretim yapiyoruz. 4 trilyon lira civarinda bir ithalat yapiyoruz. Eger ithalat olmasaydi maliyetlerimiz daha dusecek ve daha ucuza pilic verebilecektik. Ama malesef son senelerde uretimimiz ithalata yoneldi.
Yeni kesimhanede denemeler basladi: Sirketimiz 97 yilinda 9 milyon dolarlik bir yatirim yapti. Bunun buyuk bir kismini ozkaynaklarimizdan karsiladik. %20 ile 30 arasindaki bolumu icin yuzde 5/6 civarinda ucuz dis kredileri kullandik. 6 milyon Hollanda Florini olan bu kredinin 4.5 milyon Hollanda Florini olan bolumu odendi. 1.5 milyon Hollanda Florinlik bir borcumuz kaldi. Bu 9 milyon dolarlik yatirim en son teknoloji iceren tamamen bilgisayarli saatte 8500 adetlik bir kesimhaneden olusuyor. tesiste gunde uc ton kapasiteli ileri derecede islenmis urun hatti ve 2000 tonluk soguk hava depolari bulunuyor. Bu kesimhanemizin montaji bitmis durumda. Su anda deneme kesileri basladi. resmi acilis icin henuz bir tarih belirlenmedi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.