Migros, 5 Yilda Yuzde 27 Buyuyecek.

14.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Migros, 2004yilinda 4 milyar dolar ciro hedefliyor. Migros`un yeni Genel Muduru Oktay Irsidar, Migros`un Oktas Irsidar, Migros`un 5 yillik planini acikladi. 2005 yilinda 4 milyar dolarlik ciroyu asmayi hedeflediklerini kaydeden Irsidar, ayrica Sok ve Kangurum`u da halka acacaklarini vurguladi. Isvicre Migros`ta 36 yil once basladigi Migros seruvenine bugun Genel Mudur olarak devam eden Oktay Irsidar, dun Migros Genel Mudurlugu`nde sirketin 2005 yilina kadar yurtici ve yurtdisi projelerini acikladi. Migros`un toplam 1 milyar 50 bin dolar dolara yaklasan cirosuyla Turkiye perakende sektorunde lider konumda oldugunu vurgulayan Irsidar, `Ciro olarak, raf metraji olarak ve Edirne`den Van`a kadar 33 ilde faaliyet gosteren magazalari ile Migros Turkiyede lider konumda. En yakin rakibimizi ciro olarak 2.5 kat geciyoruz` dedi. Yilda 160 milyon musterinin magazalarindan alisveris yaptigini aciklayan Irsidar, 1998 yilinin ikinci yarisinda itibaren musterilere sunduklari migros Club karti, 2 milyon 800 bin kisinin kullandigini acikladi. Irsidar, 1999 yilinin basindan bu yana Migros Club Karti kullananlara 6 trilyon liralik hediye ceki dagitildigini, 51 bin kisiye de 50 ile 100 hisse senedi kazandirdiklarini kaydetti. Son 5 yil icin her yil yuzde 25 buyume gosterdiklerini ifade eden Irsidar, onumuzdeki 5 yil icin yuzde 27 buyume planladiklarini kaydetti. Hedeflerinin enflasyon oraninin yuzde 25`e dusmesine gore yapildigini soyleyen Irsidar, Migros`un her zaman 5 yil sonrasina gore hedef belirledigine deginerek, `1995 yilinda nasil 2000`i gorduysek, bugun de 2005 yilinin Migros`unu gorebiliyoruz` dedi. Irsidar, onumuzdeki 5 yil icinde Migros`tan sonra Sok ve Kangurum`un da halka arz edilecegini soyledi. 128 Migros, 217 sok ve 145 bakkalim ile toplam 460 magazada tuketiciye hizmet verdiklerini belirten Irsidar, 2000 yilinda da magaza sayilarini artiracaklarini soyledi. Ozellikle Bati`da yatirim yapmaya agirlik vereceklerini ifade eden Irsidar, Bati`nin ilgi alanlarina girdigini soyledi. Irsidar `Bati Trakya, Bulgaristan ve Selanik ciddi olarak yatirim yapmayi dusundugumuz bolgeler` dedi. Dogu`ya yatirimlarinin devam edecegini kaydeden Irsidar Kazakistan`daki magaza sayisini 3`e, Rusya`daki magaza sayisini 8`e cikaracaklarini soyledi. Ayrica AZerbaycan`da da iki magaza daha acacaklarini vurguladi. Bu yil Adana, Ankara ve Izmir merkez dagitim depolarinin bitmesinden sonra Istanbul ana deposunun da devreye sokulacagini belirten Irsidar, Istanbul`daki tum daginik depolarin ana depoda birlesecegini soyledi. Istanbul`daki ana deponun 61 bin metrekare kapali alanda faaliyet gosterecegini soyleyen Irsidar, depoda finansor degil, kiraci olduklarini belirtti. Yurtici magazalarinin toplam 280 bin metrekare satis alanina sahip oldugunu soyleyen Irsidar, magazalarda toplam 7 bin kisinin gorev yaptigini acikladi. Irsidar, bu yil 1800 kisinin istihdam edilecegini soyledi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.