Merkez sağda flört sinyali

13.07.2007 - 09:21 | Son Güncelleme :

Ağar`a, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşüp görüşmedi sorulması üzerine, ``Şu an itibariyle görüşmemek için hiçbir neden yok`` dedi

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ``Özelleştirme uygulamaları <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/mumcuagar656.jpg" align="right" vspace="5">amacından tümüyle sapmıştır`` dedi.

MİLLİYET

Ağar, eşi Emel Ağar, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Eskişehir milletvekili adaylarıyla Eskişehir Sanayi Odasını (ESO) ziyaret etti. Ağar ve beraberindekiler, ESO Başkanı Savaş Özaydemir ile yemek yedi.

ESO Toplantı Salonu`nda konuşan Ağar, Türkiye`nin sanayileştirilmesinin merkez sağın önemli bir geleneği olduğunu belirterek, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi`nin bunun en tipik örneği olduğunu söyledi.

Türkiye`nin üretmeden yoluna devam edebilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Ağar, şunları kaydetti:

``Hükümetin uyguladığı ekonomik programlar üretimin önünü tıkadı. Türkiye`nin ithalata dayalı ekonomik bir modelle yola devam etmesi mümkün değildir. Yeni hazırladığımız makro ekonomik programda ortaya koyduğumuz tablo, üretim odaklı ekonomik modele geçiştir.

Kazanamadığımız dövizi harcayarak ithalat yoluyla nereye kadar taşıyacaksınız bunu. Türkiye`de tek başına iktidarların önemli kalıcı izleri vardır. Bu dönemde bu izlerin hiçbiri yoktur. Yabancı sermaye stratejisi olmadığı için Türkiye önümüzdeki yılların dar boğazını girme riskiyle karşı karşıyadır.`` Mehmet Ağar, Hükümetin özelleştirme politikasını da eleştirerek, özelleştirmenin borç ve faiz ödeme aracı olamayacağını bildirdi.

Özelleştirmenin yapısal bir değişim aracı olduğunu ifade eden Ağar, şöyle devam etti:

``Özelleştirme uygulamaları amacından tümüyle sapmıştır. Bunun son örneği PETKİM`de yaşanmıştır. Yıllık 1.5 milyar dolarlık cirosu olan bir tesis, 2 milyar dolara kimliği şüpheli görülen kişilere özelleştirildi. Bunun adı özelleştirme değildir. Bunun adı rezalettir.

Konjonktür olarak çok yüksek oranda likidite bulunan bir dönemde Türkiye yeteri kadar yabancı sermaye çekememe beceriksizliğini göstermiştir. Türkiye, sanayicisini ve KOBİ`lerini desteklemek zorundadır.``
     
SORULAR

DP lideri Ağar, bir gazetecinin ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile görüşüp görüşmediğini sorması üzerine, ``Şu an itibariyle görüşmemek için hiçbir neden yok. Seçimin doğal atmosferi içinde günde üç yerde miting yapmaya başladığımız bir süreç yaşıyoruz. Birleşme sürecindeki irade vardır ve bu birleşme tamamlanacaktır. Bunda bir tereddüt yok`` diye cevap verdi.

Bağımsız adaylarla koalisyon düşünüp düşünmediği sorusuna ise Ağar, şu cevabı verdi:

``AK Parti`nin öyle bir tercihi olabilir. Bizim öyle bir tercihimiz yok. Olamaz. Türkiye`de siyaset yapan herkes şiddet ve silahı kesinlikle reddetmelidir. Terör örgütüyle hiçbir bağının olmadığını açık bir dille ifade etmelidir. Herkes mevcut anayasal çerçeve içinde siyaset yapmak konusunda bunu göstermelidir. Geçmişin acı olaylarından ders aldığını herkes ifade etmek zorundadır. Türk toplumu bütün bunları beklemektedir. Bu tür koalisyona hevesimiz yoktur.`` Mehmet Ağar, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Eskişehir mitinginde ``terörle yaşamayı öğrenmeliyiz`` sözünü hatırlatması üzerine ``Türkiye terörle yaşamaya alışmayacaktır ama bu Başbakansız yaşamaya alışacaktır`` diye konuştu.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.