Mensa`nin Hedefi 50 Milyon Dolar Ihracata Ulasmak.

13.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Mensa Mensucat, Avrupa ve Ortadogu`dan sonra ABD pazarina da girerek bu ulkeye pantolon ihracina basladi. Mensa, Jou Jou firmasiyla yapilan anlasma uyarinca bu ulkeye 250 bin adet pantolon sevkedecek. Sirketin Yonetim Kurulu Baskani Mhemet Ulutas, `urunlerimiz Ortadogu ve Avrupa pazarlarindan sonra simdi de Amerika`da. Yil sonuna kadar bu ulkeye 20 milyon dolarlik mal satarak, 1998 yili ihracatimizi 50 milyon dolara cikarmak istiyoruz` dedi. Ulutas`in verdigi bilgiye gore, Mensa hem buyuyor hem de cagin teknolojik gelismelerine ayak uydurarak, kalitenin en iyisini yakalamaya calisiyor. 1997, Mensa icin teknolojik duzeyin yukseltildigi kurulusa yepyeni kimlik kazandiran bir yil olmus. Sadece iplik bolumu icin 30 miyon dolarlik harcama yapilarak, bu unite teknoloji harikasi makinelerle donatilmis. Dokuma bolumu Italya ve Belcika`dan getirtilen 200`e yakin yeni dokuma tezgahi ile takviye edilmis. Kadife uretim uniteleri devreye sokulurken, bir yandan da dokuma bolumundeki eski tezgahlar yerlerini Almanya`dan getirtilen 65 bin iglik yeni tezgahlara terketmis. 1997`yi `teknolojik atilim yili` olarak geride birakan Mensa bir yandan 2000`li yillara yeni yatirim projeleri ile hazirlanirken bir yandan da, 1998 yili hedeflerinin meyvelerini en iyi sekilde toplayabilmenin ugrasini veriyor. Mensa`nin yil sonu ciro hedefini 110 milyon, ihracatini ise 50 milyon dolar olarak aciklayan Mehmet Ulutas sunlari soyledi: `tesislerimizde kaliteli, gremajli piyasada hep kosan mallar uretiliyor. Kumasta gecen yil 80 bin metre olan gunluk uretimi, yeni tezgahlar sayesinde gectigimiz subattan itibaren 100 bin metreye cikardik. Gunluk uretimi 20 bin metre dolayinda olan ham bez uretimi 55 bin metreye yukseldi. Konfeksiyon tesislerimiz peyderpey devreye giriyor. Mart sonu itibariyle bu tesislerde kendi mamullerimizin konfeksiyona donusmesi hiz kazanacak, konfeksiyon urunlerimizi basta ABD ve Avrupa Toplulugu ulkeleri olmak uzere dunyanin dort bir yanina ihrac edecgiz. Konfeksiyon unitemiz ayda 128 bin 150 metre kumas isleyerek bundan 81 bin parca giyim esyasi uretecek sekilde donatildi. almanya, Ingiltere, Belcika, Danimarka, Hollanda, Isvec, Israil ve urdun`de Mensa marka urunlerin kendine ozgu bir yeri var. Mensa simdi Amerika ve Fransa`da. Yakinda Italya pazarina da girecek urun yelpazemizde bu yil onemli olcude genisleme olacak. Yuzde 100 pamuk, yuzde yuz viskon, polyester-pamuk, polyester- viskon, viskon-keten lycra karisimi iplik, dokuma kumas ve mamul bez ureten Mensa bundan boyle uretmi zor urunlere yonelecek.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.