Medyada Tansiyon Yükseldi

16.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
ABD Ticaret Komisyonu`nun, 113 milyar dolarlık America Online - Time Warner evliliğine engel olacağı belirtiliyor. Avrupa ise Vivendi Canal Plus ve Seagram evliliğine onay verdi.


ABD, AOL - TİME WARNER`I BLOKE EDECEK;

ABD Federal Ticaret Komisyonu`nun, internet erişimi konusunda iki hafta içinde bir anlaşma sağlanamaması durumunda America Online (AOL) - Time Warner birleşmesini engelleyecekleri bildirildi. Federal Ticaret Komisyonu, 113 milyar dolarlık (75.7 katrilyon TL) evliliğin geçerli kılınması için iki şirketin, rakip internet servis sağlayıcılarına kendi yüksek hızlı kablolu ağını açması gerektiğini belirtti.


Geçen hafta Avrupa Komisyonu`nun ilgili kolları tarafından onaylanan birleşme için Federal Ticaret Komisyonu 27 Ekim`de son kararını verecek. AOL ve Time Warner`ın olası bir erteleme isteğine karşın ABD`li kurumun avukatları birleşmeyi engellemenin hazırlıklarını yapıyor. Dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı AOL`un, kablolu yayınlar devi Time Warner`ı satın alması Avrupa Komisyonu tarafından AOL`un medya grubu Bertelsmann AG ile varolan yapısal ilişkilerini bitirmesinden sonra onaylanmıştı. Avrupalı düzenleyici kurumlar, müzik departmanı çok geniş olan Bertelsmann ile beraber müzik endüstrisinin domine edileceğini belirtmişti.


AVRUPA`DAN İKİNCİ MEDYA DEVİNE DE YEŞİL IŞIK;

Avrupa Komisyonu, medya devleri Vivendi, Fransız Canal Plus ve Kanadalı Seagram arasında yapılan 34 milyar dolarlık (22.7 katrilyon TL) üçlü birleşmeye onay verdi. Anlaşmayla birlikte America Online - Time Warner`dan sonra dünyanın ikinci büyük medya grubu doğmuş oldu. Yeni şirket, Universal film ve müzik stüdyolarını, televizyon kanallarını ve telekom şirketlerini içeriyor.


Komisyon, altı hafta süren inceleme sonunda rekabetin bozulmaması için Vivendi`nin İngiliz uydu yayınları yapan şirket BSkyB`deki yüzde 20`lik hissesini satmasını istemişti. Ünlü medya patronu Rupert Murdoch`tan sonra BSkyB`deki en büyük hissenin sahibi Vivendi, iki yıl içinde bu payını tamamen satacağını açıklayınca Avrupa Komisyonu`ndan onay almayı başardı.Evliliğin kabul görmesinde bir başka etken ise Universal stüdyolarının sahibi Vivendi`nin, televizyon kanalı Canal Plus`a beş yıl boyunca kendi stüdyo filmlerinin ilk gösterim hakkını vermemeyi kabul etmesi oldu. Vivendi Başkanı Jean-Marie Messier, Avrupa Komisyonu`nun kararıyla beraber birleşmenin bu yılın sonuna kadar yaşama geçeceğini belirtti. Üçlü anlaşma, daha önce ABD`li Federal Ticaret Komisyonu ve Fransız kurumlar tarafından da onaylanmıştı. Ancak, evliliğin son olarak Kanadalı regülatörler tarafından da kabul görmesi gerekiyor. (MİLLİYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.005 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.