Medya`nin Cirosu %20 Buyuyecek.

03.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Medya HoldingFinansman Koordinatoru Mehmet Sait Kayahan, 1999 sonunda yaklasik 80 milyon dolar civarinda gerceklesmesi beklenen cirolarinda bu yil yuzde 20 civarinda artis hedeflediklerini soyledi. Kayahan, ekonomik hedeflerin tutturulmasina bagli olarak reel sektorde beklenen canlanmanin medya sektorunde ilan gelirlerini artirici etki yapacagini bunun da sektoru yabanci yatirimci icin cazip hale getirdigini soyledi. Reuters`la yaptigi soyleside konusan Kayahan, `1999 yili tum reel sektor icin kotu bir seneydi. boyle kotu senelerde reel sektorun ilk kistig iharcama kalemi ilan giderleri oluyor. Dolayisiyla bundan birinci deredece nasibini alan da medya sektoru. 2000 yilinda reel sektorde hepimizin bekledigi gibi bir buyume gerceklesirse tum medyada ilan gelirleri artacaktir` diye konustu. Kayahan, Medya Holding yazili basin grubunun 1999 ilan gelirlerinin, yurtdisi da dahil, 130 milyon dolar civarinda oldugunu belirterek, `bu yil bunu yuzde 20 artirarak 160 milyon dolar civarina cikarmayi dusunuyoruz` dedi. Kayahan, yabanci yatirimcinin sektore yogun ilgisinin oldugu bmoyle bir donemde Medya Holding`in yabanci ortakliklara sicak baktigini belirtti. Gecen hafta Medya Holding`in ortagi Bilgin Holding 1.33 milyar adet, sermayenin yuzde 4.3`une karsilik gelen Medya Holding hissesini Ingiltere`de yerlesik CAL FB Bank unvanli kurumsal yatirimciya satti. Yabancilarin agirlikli olarak elektronik medyaya egilimi olduguna dikkat ceken Kayahan, burada yasal zorluklarin soz konusu oldugunu vurguladi ve `onemli olan sektordeki lider kuruluslarin yabanci ortaklikla ilgili dusunceleri degil. Bugunku mevcut radyo televizyon yasasiyla hicbir yabanci Turkiye`de hic bir elektronik medyada tek bir cent yatirim yapmaz. Bunun degismesi lazim. Su anda bununla ilgili kanun taslagi mecliste. Eger o degisirse o zaman onemli gelismeler olur` diye konustu. 31 Aralik`ta sona eren dokuz aylik mali donem tablolarina gore Medya Holding`in net kari 2.54 trilyon lira olarak gerceklesti. Kayahan, Medya Holding`in yuzde 41`lik payla en onemli istiraklerinden biri olan Sabah yayincilik`in 2000 yili hedeflerini ise soyle acikladi: `Sabah Gazetesi`nin ilan gelirlerinde yuzde 17-20 civarinda artis ongoruyoruz. 1999 yilinda bu rakamy aklasik 95 milyon dolari civarindaydi. Bu hedefe hem satislarimizi artirarak hem de ilan fiyatlarini belirleyerek ulasmayi hedefliyoruz.` Kayahan, hizla gelismekte olan elektronik yayincilik alaninda da yerlerini Turkport ile aldiklarini belirterek, `bizim `new media` iye tanimladigimiz bir konsept dunyada hala gelismekte olan bir sektor ve biz de bu sektorde ilk ve tek medya portali olarak yer aldik` dedi. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.026 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.