Medya Holding`de Hedef Enerji Telekomunikasyon Vefinans.

24.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Medya Holding, gelisme alanlarini enerji, telekomunikasyon ve finans olarak belirledi. Medya sektorunde faaliyet gosterirken, Etibank`i da alarak finans sektorune adim adan Holding, 1999 yilinda basladigi telekomunikasyon alaninda da yeni projelere imza atmaya hazirlaniyor. Cingilli, Cukurova ve Nurol ile birlikte POAS ihalesine katilan medya Holding, Mesa, Nurol ve Suzer Holding`le gayrimenkul yatirim ortakligi isine girdi. Holding, ozellestirilecek enerji dagitim ve uretim projelerine de girecek. Finans sektorunde Etibank, Eti Leasing ve Eti Menkul Degerler`le faaliyet gosteren Medya Holding, bu yil icinde factoring sirketini de hizmete sokacak. Medya Holding Murahhas Azasi Sukru Karahasanoglu, 1999 yilinda 370 milyon dolar olarak gerceklesen grup cirosunun, 2000 yili sonunda 520 milyon dolara cikarilmasinin hedeflendigini soyledi. Bu rakama bankacilik grubunun dahil olmadigini belirten Karahasanoglu, Holding`in 2000`li yillardaki projeleri hakkinda yonelttigimiz sorularimizi soyle cevaplandirdi.
Karahasanoglu, Gecen yil Alo 535 ile telekomunikasyon sektorune girdik. A-Tel Turkiye`nin telekomunikasyon alanindaki ucuncu sirketi ve bu yil 400 bin aboneye ulasmayi hedefliyor. bu girisimin ardindan Turkport ile girdigimiz bilisim sektoru de 1.5 ay icinde 20 bin aboneye ulasti. bu yil ise Petrol Ofisi ozellestirme ihalesine girmek icin Cingilli Holding, Cukurova Holding ve nurol Holding ile bir ortak girisim grubu olusturduk. Gecen yil finans haric toplam ciromuz 370 milyon dolardi. Bu yil bu rakami 520 milyon dolara cikarmak icin calisacagiz. Su anda Etibank, Eti menkul Degerler ve Eti Leasing`le faaliyetlerimizi surduruyoruz. Buna ek olarak 2000 yilinda factoring sirketini hizmete alacagiz. Etibank`ta 2000 yili hedefimiz reel sektore yeterli kaynak ayirarak karlilik yaratmak, bireysel bankacilik urunlerini daha fazla kisiye ulastirmak ve dis ticaret hacminde buyuk pay almak olarak ozetlenebilir. Aciklanan kur ve para politikalari ile butce hedefleri dogrultusunda bankalararasi rekabetin hizlanmasi bize, aktif pazarlama faaliyetlerine oncelik taninmasi seklinde yansiyacak. Krediler konusu da bir baska agirlik noktamiz olacak. Kurumsal krediler tutarinin bu yil yuzde 116`lik bir artisla 4.7 trilyon liraya, nakdi krediler adedinin ise yuzde 50`lik artisla 12 bine cikarilmasini hedefliyoruz. Toplam mevduatimizin da yuzde 69`luk artis saglanarak 1 katrilyonl iraya, mevduat hesap adedinin ise yuzde 80`lik artisla 900 bine ulasmasini bekliyoruz. Ayrica, bireysel bankacilik bu yil bizim icin gercekten buyuk onem tasiyor. Hedefimiz kredi cirosunu yuzde 194`luk artisla 100 trilyon liraya, adedi ise yuzde 120`lik artisla 200 bine ulastirmak. Bankayi bu yil 250 ATM, 500 POS ve 100 bin Debit Kart adedine ulastirmayi planladik. ` Yeni sektorlere adim atmamiz, bulundugumuz sektorlere olan ilgimizi azaltmiyor. Agustos 1999`da girdigimiz mobil telekomunikasyon sektorunde uc sirketten biriyiz. ATel`de Turkcell`in teknolojik altyapisi ve KVK`nin piyasa gucu, Medya Holding`in tanitim, dagitim ve suratiyla birlesti. A Tel tarafindan 5 bin noktada satisa sunulan muhabbet Kart yil sonu itibariyle 105 bin aboneye ulasti. Gecen yil deprem ve ekonomik sorunlar nedeniyle yumusayan pazarin bu yil 400 bin abone ve 50 milyon dolar ciroya ulasmasini bekliyoruz. Yuzde 90 Medya Holding, yuzde 10 Global Menkul Kiymetler ortakligi ile kurulan Turkport`un 2000 yili hedefi 500 bin sayfa acilisindan 1.5 milyon sayfa acilisina ulasmak. 20 bin olan abone sayisini da 175 bine cikarmrayi planliyoruz. Ayrica, Turkiye capinda bir yayilma ve ozellikle universite kentlerinde yayginlasma bir diger cabamiz. Bu kentlerde internet cafeler acarak gencler arasinda da daha fazla yayginlasmayi programladik. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.