Meclis programı görüşüyor

03.09.2007 - 17:41 | Son Güncelleme :

60`ıncı hükümetin programı üzerindeki görüşmeler, TBMM Genel Kurulu`nda başladı

60`ıncı hükümetin programı üzerindeki görüşmeler, TBMM Genel Kurulu`nda başladı.

CNNTURK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Ağustos Cuma günü<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/tbmmoylama2.jpg" align="right" vspace="5">okunan programın görüşmeleri için TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15.00`te toplandı.
 
Meclis`te grubu bulunan siyasi partilerin program üzerindeki konuşmaları 40`ar, şahıslar adına yapılacak konuşmalar ise 10`ar dakikayla sınırlı olacak.
 
Program üzerinde MHP adına söz alan Genel Başkan Devlet Bahçeli, güvenoylamasında ret oyu vereceklerini açıkladı.
 
"AKP`nin bugüne kadar yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının teminatıdır" diye konuşan Bahçeli, Türk milletine kimlik arayışına girilmesinin abesle iştigal olduğunu söyledi.
 
DTP adına ise Grup Başkanı Ahmet Türk söz aldı.

AK Parti grubu adına, grup başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Nihat Ergün, CHP grubu adına Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu söz alacak.
 
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, şahsı adına konuşacak.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eleştirilere hükümet adına cevap verecek.
 
Genel Kurul, görüşmelerin bitimine kadar çalışacak. Güven oylaması ise 5 Eylül Çarşamba günü yapılacak.
 
DSP: "Oylamada ret oyu kullanacağız"
 
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TBMM`de bir basın toplantısı düzenleyerek 60`ıncı hükümetin programını değerlendirdi.
 
Sezer, programın "yapılacak işlerden çok, icraatı anlatan bir metne benzediğini, geleceğe dönük hedefler koymadığını" savunarak, DSP`li milletvekillerinin ret oyu vereceğini bildirdi.
 
Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, hükümet programını okurken, "kalkış" kelimesi yerine "take-off" kelimesini kullanmasını yadırgadığını belirten Sezer, "Kelimeyi duyunca, `uçmuş bunlar` diye düşündüm" dedi.
 
Erdoğan`ın, "aktif dış politikadan" söz ettiğini ifade eden Sezer, en pasif dış politikanın AK Parti hükümetleri döneminde izlendiğini ileri sürdü. Sezer, AK Parti`nin, "belli bir dış politikası bulunmadığını, hükümetin en beceriksiz olduğu konuların başında Kıbrıs geldiğini" söyledi.
 
Programda, "sivil bir uzlaşma anayasası" ve "geniş toplumsal uzlaşma" gibi ifadeler kullanılarak, uzlaşıya vurgu yapıldığını belirten Sezer, "Bunu olumlu bir yaklaşım olarak görüyoruz. Ancak Sayın Başbakan`ın yakın bir zamana dek olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de uzlaşı ile dayatmayı birbirine karıştırmamasını diliyoruz. Kaygılarımız var; sistemin başka bir noktaya çekilmesi gibi girişimlerde bulunmamaları konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.