Lojistikte dev evlilik

31.07.2003 - 08:47 | Son Güncelleme :

34 ülkede faaliyet gösteren ve 2.3 milyar dolar cirosu bulunan İngiliz Tibbett & Britten Group ile Yurtiçi Lojistik yüzde 50 - 50 ortaklık kurdu

Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden İngiliz Tibbett & Britten Group, Arıkanlı Holding şemsiyesi altında faaliyet gösteren Yurtiçi Lojistik ile ortaklığa gitti.
Çırağan Sarayı`nda imzalanan anlaşmaya göre, iki firma yüzde 50 - 50 ortaklıkla (joint venture) yeni bir lojistik şirketi kuracaklar. Yurtiçi Lojistik, bu ortaklıkla Tibbett & Britten Group`un Balkanlar, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetlerine açılımı için de önemli bir köprü haline geldi.
İmza töreninde konuşan Tibbett & Britten Group CEO`su John Harvey, Türkiye, Asya ile Avrupa arasında bir köprü oluşturuyor. Yakında Avrupa pazarına gireceksiniz. Sizin ürünlerinizi her yerde görmekteyiz. Uluslararası firmalar Türkiye`de var. Biz Türk firmalarıyla da çalışmak istiyoruz dedi. Harvey, çok büyük müşterileri olduğuna ve bu müşterilerinin Türkiye`de de bulunduğuna dikkati çekerek, Burada olmayanlar da Türkiye`ye gelmek istiyor dedi.

`Yerel firma gibi çalışacak`
Türkiye`nin tekstilde en büyük tedarikçilerden biri olduğunu vurgulayan Harvey, Levi`s gibi bir firmayla Türkiye`de çalışmaya başlayacaklarını, burada bulundukları için gururlu ve Türk pazarındaki geleceklerinden de çok emin olduklarını dile getirdi. Tibbett & Britten Group Başkanı Mike Arrowsmith de, Bu şirketi öyle yöneteceğiz ki iki çok güçlü ana şirket olacak. Bu, yerel bir Türk firması gibi faaliyet gösterecek dedi.

Sektörde ilk örnek
Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan ise bu ortaklıkla Türkiye`nin bölgede önemli bir lojistik üssü durumuna geleceği söyleminin gerçekleştiğini ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını vurguladı.
Arıkanlı Holding Taşıma Grup Başkanı Celal Doluel de bugün sektörde bir ilkin yaşandığına dikkati çekerek, Bugüne kadar hep satın alma olmuştu. İlk defa bir ortaklık oluyor. Bunu Türk sermayesinin bir başarısı olarak görmekteyiz dedi.


Dünya markalarıyla çalışıyor
Tibbett & Britten Group`un, 34 ülkede 38 bin 500 çalışanı, 15 bin 500 aracı, 5 milyon metrekarelik alana yayılan 370 deposu bulunuyor. Grubun 2002 cirosu 2.3 milyar dolar. Şirketin müşterileri arasında IBM, Unilever, Marks & Spencer, Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Levi Strauss, Hewlett Packard, Henkel, Reebok, Duracell, Siemens, Nestle gibi dünya markası olan 100`e yakın uluslararası şirket yer alıyor. Yurtiçi Lojistik ise Arıkanlı Holding bünyesindeki Yurtiçi Kargo`nun 21 yıllık tecrübesini arkasına alarak 2002 başında faaliyete başladı. 1972`de kurulan MEF dersaneleri ile faaliyetlerine başlayan ve bugün bünyesinde 8 bin 250 çalışanı bulunan Arıkanlı Holding, 1998`de taşıma, lojistik, turizm, sağlık, sanayi ve inşaat gruplarını holding şemsiyesi altında topladı.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.