Link Bilgisayar Borsaya Geliyor

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Link Bilgisayar, nakit artırıma karşılık gelen hisselerinin 145.6 milyar liralık bölümünü Finans Yatırım liderliğinde 25.500 liradan halka arz edecek. Gelir, altyapı geliştirilmesinde ve Ar-Ge`de kullanılacak.


Link Bilgisayar`ın 100 milyar olan sermayesi 374.6 milyar lira bedelli, 495.9 milyar lira bedelsiz olarak 970.5 milyar liraya yükseltilecek. Nakit artırıma karşılık gelen hisselerin 145.6 milyar liralık bölümü ise ortakların rüçhan haklarının kısmen kısıtlanması suretiyle sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz edileecek. Yüzde 15 oranındaki halka arzı Finans Yatırım liderliğinde gerçekleştirecek olan şirketin talep toplama tarihi 19 - 20 Ekim olarak belirlendi.


HİSSE FİYATI 25.500

Bin lira nominal değerli bir pay için satış fiyatı 25.500 lira olurken, halka arzın yüzde 45`i yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 43`ü yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 5`i yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 7`si Link Grubu çalışanlarına, Link Bilgisayar dağıtıcılarına, bayilerine ve yetkili satıcılarına tahsis edildi.
Link Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Kasaroğlu, halka arzdan elde edecekleri geliri ana faaliyet konuları olan bilgisayar programları yazılımının geliştirilmesi amacıyla gerekli fiziki altyapı olanaklarının iyileştirilmesi, Ar - Ge projelerinin finansmanında ve insan kaynaklarının zenginleştirilmesinde kullanılacağını vurguladı.


Kasaroğlu, 1985 yılında kurulan Link Bilgisayar`ın Microsoft, Oracle ve Computer Associates gibi uluslararası firmalarla stratejik çözüm ortaklığı yaparak kurulduğu günden bu yana hizmet ağını genişletmeyi hedeflediğini vurgulayarak, Bayi, bölge ve satış otomasyonları, kurumsal kaynak planlaması, insan kaynakları, MRP, elektronik ticaret gibi çözümler geliştirerek, tüm bu çözümlerin internet üzerinden çalıştırılması konusunda faaliyet gösteriyoruz dedi.


PAZAR PAYINI ARTIRACAK;

Bilgi teknolojileri sektörünün son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerin başında yer aldığını belirten Kasaroğlu, 2000 yılında 3.6 milyar dolara ulaşması beklenen bilişim teknolojileri pazarında, Link Bilgisayar`ın pazar payını artırma konusuna yoğunlaştığını kaydetti. Şirketin lisans kavramını sektöre ilk kazandıranlar arasıda yer aldığını ifade eden Kasaroğlu, dört dağıtıcı, 130 yetkili satıcı, 300 bayi ve 15 çözüm ortağı ile güçlü bir dağıtım kanalına sahip olduklarına dikkat çekti.


YABANCI TEKLİFLERİ YOĞUN;

Sektör şirketlerine yabancılardan yoğun ilgi olduğunu ve kendilerinin de ortaklık konusunda teklifler aldığını belirten Murat Kasaroğlu, şu an için böyle bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Grup şirketlerini 1995 yılında Link Holding çatısı altında topladıklarını belirten Kasaroğlu, önümüzdeki iki yıl içinde grup şirketleri arasında halka arzların gündeme gelebileceğine işaret etti. Link Bilgisayar`la birlikte Link Soft Uluslararası Yazılım, Link Plus Otomasyon sistemleri, Link Sistem Bilgisayar Teknolojileri ve Link & A olmak üzere toplam beş şirket Link Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor. (FİNANSAL FORUM)





Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.