LATAM TURQUESA markasını yarattı

20.07.2017 - 17:16 | Son Güncelleme :
LATAM TURQUESA markasını yarattı | Genel Haberler

Latin Amerika sevdası makine mühendisliğini bıraktırdı ve LATAM TURQUESA markasını yarattı.

Volkan İncekara, henüz 29 yaşında Latin Amerika ile Türkiye arasında köprü olmak hayaliyle LATAM TURQUESA firmasını kurdu. LATAM TURQUESA’nın kurulumuna kadar geçen sekiz senelik sürede yaşanılanlar ise bir hayli ilginç.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Volkan İncekara 2009 senesinde tüm diğer makine mühendisi arkadaşlarının da yoğun tercihi olan Almanya’da bir senelik eğitime, erasmus öğrenci değişim programına katılmak üzere iki sene boyunca Almanca kursu eğitimi alır, ancak gerek Alman kültürünü gerekse de Almancayı bir türlü sevemeyen, ısınamayan Volkan bir anda son mülakat esnasında iç sesini dinleyerek İspanya’ya gitmeye karar verir. O zaman Volkan hayatının İspanya’da değişeceğini ve çok farklı bir kulvarda yürümeye başlayacağını hissetmiş olsa dahi bu seçimin hayatını bu denli etkileyeceğini hiç tahmin etmemiştir.

Haberin Devamı

İspanya’nın Valencia Politeknik Üniversitesi’nde eğitim gördüğü bir sene içerisinde İspanyolca dilini çok iyi seviyede öğrenmeyi başaran ve Latin Amerika’nın birçok ülkesinden arkadaşlar edinen Volkan Latin Amerika kültürüne bir hayli alışır ve kendisini adeta bu kültürün parçası hissetmeye başlar. 2010 senesinde ülkeye dönüp 2011’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında Latin Amerika kültürünün ülkemizde yaygınlaşması için gönüllü faaliyetlerde bulunan Volkan artık para kazanması gerektiğinin vakti geldiğini düşünerek yine kaderin bir cilvesi olarak bir Alman firmasında satış mühendisliği pozisyonunda çalışmaya başlar. Ancak Volkan yine Almanca öğrenirken yaşadığı sıkıntıları burada da yaşar ve Latin Amerika ile Türkiye arasında bir şeyler yapması gerektiğini, kendisine evrenin böyle bir misyon yüklediğini inanır. Volkan tam da kafasındaki bu sorularla ve gelgitlerle satış mühendisliğini sürdürmeye devam ederken bir gün Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden Latin Amerika Bölge Koordinatörlüğü pozisyonu için telefonu çalar. Hiç düşünmeden teklifi kabul eden Volkan 2014-2017 yılları içerisinde üç sene boyunca Latin Amerika ile ülkemiz arasında köprü görevini başarıyla ifşa eder. Üç sene içerisinde Latin Amerika’nın birçok ülkesini ziyaret eden, o ülkelere ticari heyetler düzenleyen Volkan bu sefer de yine içinden yoğun bir şekilde gelen kendi firmasını kurma hayalini gerçekleştirir ve çok sevdiği görevinden istifa eder.

Haberin Devamı

LATAM TURQUESA şu an ülkemizin değerli üreticilerini, ihracatçılarını Latin Amerika coğrafyasında temsil ediyor, yatırım danışmanlığı yapıyor ve Latin Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin arttırılması için sosyal, kültürel, sosyal sorumluluk aktivitelerinde bulunuyor. Böylece firmalarımız Latin Amerika gibi uzak bir coğrafyada dahi marka değerlerini ve ticari faaliyetlerini LATAM TURQUESA’ya teslim ediyor ve LATAM TURQUESA da Türk ürünlerini en iyi şekilde bu coğrafyada temsil ediyor, satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunuyor ve hem ülkemize hem de ülkemizin kıymetli üreticilerinin değerlerine değer katıyor.
Çok kısa süre içerisinde birçok kurumun ve firmanın ilgisini çekmeyi başaran LATAM TURQUESA önümüzdeki beş sene içerisinde Latin Amerika’da çok büyük bir marka olmayı hedefliyor ve bu yolda ilerliyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.026 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.