Kulıs: Borusan`a Yabanci Ortak.

21.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nda 264 sirketinhissesi islem goruyor. Bunlardan bir kismi yatirimcisini sevindiriyor, bir kismi ise yillardir uyuyor. Borusan uyuyan ve yatirimcisini sevindirmeyen sirketlerinden ikisi de Borusan Boru ve Borusan Yatirim. Bu iki sirketin yatirimcilari hicbir zaman mutlu olmadi. Cunku Borusan adina guvenip bu iki sirketin hissesini satin alanlar para kazanamadi. Her iki hissenin fiyati da dolar bazinda yerlerde surunuyor. Borusan yoneticileri borsanin realiteyi yansitmadigina inandiklarini soyleseler bile bircok sirketin hissesinin degerinin neden yukseldigini arastirmak zorunda. Ancak bu hafta beklenen bazi gelismeler Borusan sirketlerine yatirim yapanlarin yuzunu guldurebilir. Son donemlerdeki yabanci ortak modasi Borusan Boru icin de gundemde. Kulagimiza gelenlere gore boru uretimi alaninda Turkiye`nin onde gelen sirketlerinden biri, Borusan Boru ile hisse degis tokusuna gidecek. Bati`da, swap olarak bilinen bu yontemle Borusan Boru bu sirketin hisselerinin bir bolumunun sahibi olacak, karsiliginda da kendi hisselerinin bir bolumunu verecek. Bir Alman devinin Turkiye`deki sirketi olan ufuktaki ortagin Izmit yakinlarinda fabrikasi var. Almanlar 1980`li yillarda bu fabrikadaki kamu payini da ozellestirme ile satin alip bir ozel sektor kurulusu haline getirdi. Simdi de Turkiye`de boyle bir tratejik ortaklikla buyumek istiyor. Borusan Boru`nun da gozu rusya`nin iki yil icinde degismesi gereken yeraltindaki petrol ve dogalgaz borularinda Rusya`da ustun teknoljileri sinirsiz mali gucleri sayesinde onemli yer edinen Almanlarin destegi, Borusan`in bu islerden onemli pay almasini beraberinde getirebilir. Bizim duydugumuz kadari ile is bitmis. Hisselerde anlasilmis ve el sIkIsIlmIs. Haftanin ikinci yarisinda da IMKB ile SPK`ya aciklama gonderilecek. Borusan Boru ile Borusan Yatirim hisselerinde son gunlerdeki hareketlenmenin en onemli nedeninin yabanci ortaklik gorusmelerinin duyulmasi oldugu soyleniyor. Borusan Boru`nun 1 Nisan`dan bu yana yedi islem gununde 8 bin 800 liradan, 12 bin 500 liraya cikip yuzde 42 deger kazanmasi bunu dogruluyor. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
993 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.