Kucuklerin En Buyugu Biziz.

10.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`de leasingsektorunun kucuk ve buyuk is yapan sirketler olarak ikiye ayrildigini soyleyen Toprak Leasing Genel Muduru Zafer Ataman, `Kucuk sirketlerin en buyugu biziz. Kucuk ve ortak buyuklukteki isletmeler (KOBI), toplam islem hacmimizin yuzde 80`ini olusturuyor. Ancak hedefimiz yuzde 70 kucuk sirketlerle, yuzde 30 buyuk sirketlerle calismak. Kucuk ve orta olcekli firmalara en iyi hizmeti ve servisi veriyoruz. Ayrica Anadolu`da oldukca yaygin calisiyoruz` dedi. Strateji olarak bir sektore yuzde 15`ten fazla pay ayirmadiklarini soyleyen Ataman, butun sektorlerle is yaptiklarini ve ortalama kontratlarinin 50 bin dolar duzeyinde oldugunu ifade etti. 1998 yil sonunda 28 trilyon lira ciro elde etmeyi planladiklarini anlatan Ataman, bu yilin ilk alti ayinda ise hedeflerine ulastiklarini soyledi. Uzun vadeli finansmani tek basina saglayan leasing`in, 1-1.5 senelik kredileri bulmakta zorluk cektigini belirten Ataman, sektorun agirlikli olarak tekstil, saglik urunleri ve is makinelerin finanse ettigini ifade etti. Toprak Factoring hakkinda da bilgi veren Zafer Ataman, gecen yili 125 milyon dolar ciro ile kapatan sirketin bu yil 200-250 milyon dolar islem hacmi hedefledigini belirtti. Factoringde pazar payini ilk alti ayda artirdiklarini anlatan Ataman, `Ama bu senelerde bizim pazar payiyla bir ilgimiz yok. Yeni bir sirket olmasina ragmen onumuzdeki yillarda Toprak Factorin`in ilk uc icinde yer almasini planliyoruz. Tahmin ediyorum ucuncu senesinde de lider konuma yukselecegiz` diye konustu. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.