Kredi sepetini koluna tak, molalı taktiklerle fit ol

13.02.2008 - 10:25 | Son Güncelleme :

Teknolojik gelişmelerin sağladığı avantajlardan yararlanan bankacılık sektörü, bireysel tüketici için birbirinden ilginç ürün ve hizmetler yaratıyor. Bankalar ya benzer özellikler taşıyan kredilere farklılıklar kazandırıyor ya da kendilerine avantaj sağlayacak özellikte bir ilk olacak ürünler üzerinde bir iki yılı aşan çalışmalar yapıyorlar.
Bankaların son yıllardaki gözdeleri küçük ve orta ölçekli şirketlerdi. Ancak son zamanlarda bireysel kredilere ağırlık verildiği gözleniyor. 7 Aralık - 1 Şubat arasındaki 55 günde 3.5 milyar YTL bireysel kredi kullandırıldı. Bu rakama döviz cinsi krediler dahil değil.
Tüketiciye, Gel bizden kredi al, ödeme planını, taksidini kendin ayarla` diyen bankaların sunduğu ilginç kredilerden bazı örnekler şunlar:




















Tüketici kredileri artıyor (Milyon YTL)
9 Kasım 200761.683
7 Aralık 200763.943
4 Ocak 200865.944
1 Şubat 200867.407


TEB`de taksit molası var

Türk Ekonomi Bankası (TEB), müşterilerine yılda iki ay gecikme faizi ödemeden kredi ödemesine ara veren ihtiyaç, mortgage ve taşıt kredisi veriyor. Bankadan ihtiyaç, taşıt veya konut kredisi alanlar, kredinin kullanma tarihinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra bankaya başvurarak taksit ödemeye ara verebiliyor, bir yılda en fazla iki kez mola kullanılabiliyor ve gecikme faizi ödemiyor.

Deniz`den kredi alan `Fit` oluyor

`Fit` krediyi sunan Denizbank, Dileyen bugün azını, yarın fazlasını ödesin. Dileyen ilk taksidini 6 ay ötelesin. Gelirine ve hayat tarzına göre 66 aya kadar ödeme planını kendisi yapsın diyor.
Bu krediyi `Böylesi ancak masallarda olur` ifadesiyle duyuran Denizbank`ın sunduğu avantajlar arasında balon ödeme yapabilme olanağı da var.


Vakıf`ta kredi kartı borcuna `Taktik`

Vakıfbank, kredi kartı borçluları için `Taktik` kredi veriyor. Yüzde 1.70 faiz oranlı Kredi Kartı Borç Transferi Kredisi Taktik ile tüm kredi kartı borçlularına seslenen bankadan bu krediyi alan tüketici, 60 aya varan vadelerle 20 bin YTL`ye kadar para çekebiliyor. İsterse ödemeye hemen veya 3 ay sonra başlayabiliyor. Taksitler eşit veya değişken olabiliyor.

<ımg class="img" alt="hspace=10" src="http://www.milliyet.com.tr/2008/02/13/ekonomi/resim/aeko01.jpg" align="right" vspace="10"> HSBC faizi düşen kredi veriyor

Bordrolu çalışanlar ve serbest meslek sahiplerine masrafsız, komisyonsuz ve kefilsiz ihtiyaç kredisi veren HSBC Bank, krediyi vadeye göre faizi düşürerek kullandırıyor. Banka müşterileri, 20 bin YTL`ye kadar 36 aya varan vadelerde ihtiyaç kredisi alabiliyor. Banka bir yıl vade için yüzde 1.79, iki yıl vade için yüzde 1.69, üç yıl vade için de yüzde 1.59 faiz alıyor.


Anadolu`nun `Sepet`i döviz dolu

Anadolubank `Sepet` kredisiyle konut kredisi tutarını müşterilerinin tercihine göre iki ayrı döviz cinsi üzerinden veriyor.
Müşteri isterse iki farklı döviz cinsi üzerinden kredi başvurusu yapabildiği gibi YTL tutarı 10 yıl ve 5 yıl vadeli, düşen faizli konut kredisi de alabiliyor.

Akbank`ta makineden kredi

Krediler için özel şubeler açan Akbank, Kredi Ekspres adını verdiği bu şubelerde ihtiyaç, taşıt, konut kredileri ve kredi kartı veriyor. Bu şubeler, kısa süre içinde ihtiyaç kredisi almayı düşünen veya kredisini yenilemeyi isteyen müşterilere en kısa zamanda yanıt veriyor.
Bireysel müşteriye en kolay yoldan kredi vermeyi rekabetin önemli araçlarından biri olarak değerlendiren Akbank, müşterinin şubeye uğramadan kendi başına kredi alması için `Kredi Makinesi` üretti.
Dünyada bir ilki başlatarak self-servis kredi hizmeti veren tek banka olan Akbank, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı`nda tanıtımını yaptığı kredi makinelerinin sayısını 2 yılda 100 adede çıkarmayı planlıyor.
Akbank`ın kredi makineleri şu anda Akmerkez, Cevahir, Profilo alışveriş merkezleriyle Bağcılar Carrefoursa`da hizmet veriyor.

Krediniz 5 dakikada Garanti

Bankacılık hizmetlerinde teknolojik ürünlerle dikkatleri üzerine çeken Garanti Bankası, bireysel ihtiyaç kredilerini beş dakikada veriyor. Banka müşterileri, cepten, garanti.com.tr`den, Garanti paramatiklerden ve 444 0 333 Alo Garanti`den beş dakika içinde kredi onayı alıyor.
Mortgage kredilerine önem veren, Garanti, bu hafta içinde mortgage kredisiyle ev sahibi olan ve bu evi kredi vadesinden önce satmak isteyen müşterilerle bu konutu yine bankadan mortgage kullanarak alacak kişilere özel avantajlar sağlayacak yeni bir ürün çıkardı.
Türkiye`de ilk defa sunulan Kazan Kazan Mortgage ile alıcıyla satıcı beraber mortgage talebinde bulunduğu takdirde, konutun ekspertiz değerinin belirlenmesi, ipotek ve kredi virman işlemleri çok hızlı bir şekilde kolayca tamamlanıyor ve ekspertiz ücreti alınmıyor.

Fortis`ten maaşa `Kat Kat` kredi

Kamu, özel ve finans sektörü çalışanları ve profesyonelleri hedef alan Fortis, maaşın 10 katına kadar nakit kredi, 20 katına kadar oto kredisi ve 30 katına kadar mortgage kredisi veriyor.
Kredisini kefilsiz alabilen müşteri, YTL ya da döviz cinsinden olan ödemesine üç ay sonra başlayabiliyor. Kat Kat kredinin işsizlik sigortası teminatı da var.

İŞ`te mobil imza yetiyor


İş Bankası, mobil imzayla (elektronik ortamlarda kimlik kartıyla kullanılabilen servis) nakit kredi vererek Türk bankacılık sektöründe yeni bir dönem başlattı.
Müşteri şubeye uğramadan, günün her saati kredi başvurusu yapabiliyor ve kredi birkaç dakikada hesabına geçiyor.
İş Bankası, `Evden Eve Yeni Nesil Ev Kredisi` sloganıyla da tüketicilere sahip oldukları evi altı ay içinde satarak almak istedikleri yeni evi satın alma imkânı sağlıyor.
Bu kredide tutar müşteriye iki ayrı dilimde kullandırılıyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.