Kredi kartıyla en fazla alışveriş sanal ortamda

14.07.2003 - 09:02 | Son Güncelleme :

Türk halkı internetten alışveriş yapmaya alışmaya başladı. MasterCard`ın yaptığı araştırmaya göre kredi kartı kullanımının en yoğun olduğu yer yüzde 84`le internet

Birçoğumuz 2001 yılındaki krizden sonra kötü tecrübeler yaşadıysa da, kredi kartları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Öyle ki artık alışverişlerimizin büyük bir bölümünü kredi kartlarımızla yapıyoruz.

MasterCard Türkiye tarafından 6 ayda bir gerçekleştirilen MasterIndex Araştırması da bu söylediklerimizi doğruluyor. Araştırmanın yaz ayı sonuçlarına göre internetten yapılan alışverişlerde kredi kartı ile ödeme yapma oranı yüzde 84. Araştırmaya göre genelde internetten kredi kartı ile alışveriş konusunda güvenlik tereddütleri olsa da pek çok kişi bu kolaylıktan faydalanıyor.

Elde edilen bu veriler Türk halkının yavaş yavaş internetten alışveriş yapma alışkanlığının arttığını gösteriyor. Kredi kartı kullanımının en yoğun olduğu alanlar, yüzde 83 ile giyim mağazaları, yüzde 73 ile süpermarketler, yüzde 70 ile akaryakıt hizmetleri, yüzde 48 ile lokantalar, yüzde 37 ile cep telefonu faturaları, yüzde 35 ile havayolları, yüzde 34 ile bar/meyhaneler, yüzde 32 ile otel/konaklama, takip ediyor.

GELENEKÇİYİZ!
Bu arada MasterCard Türkiye`nin araştırması Türk tüketicilerin bazı alışkanlıklarını hala değiştirmediğini ortaya koyuyor. Örneğin, bakkal ve küçük marketlerde ödeme yapanların yüzde 83`ü nakit para kullanmayı tercih ediyor. Nakit ödemenin tercih edildiği bakkal ve küçük marketleri yüzde 78 ile tüketim faturaları, yüzde 75 ile telefonla siparişler, yüzde 75 ile araç kiralama ve yüzde 68 ile okul/dersane ödemeleri izliyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.014 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.