Köprüler yeniden ücretli

23.08.2012 - 08:33 | Son Güncelleme :

Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri dün akşam 17`den itibaren yeniden ücretli oldu

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/bogazicikoprusu.jpg">Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri dün akşam 17`den itibaren yeniden ücretli oldu.

Fatih Sultan Mehmet köprüsündeki bakım çalışmalarının bittiği, kapalı şeritlerin birkaç saatte trafiğe açılacağı açıklanmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü`ndeki kapalı şeritlerin 1-2 saat içinde trafiğe açılacağını açıkladı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Müsteşar Mehmet Habip Soluk, çalışmaların tamamlanmasının ardından köprüye gelerek basın mensuplarına açıklama yaptı. Köprünün 1-2 saate kadar trafiğe açılacağını aktaran Soluk, `Arkadaşlarımızla köprüde son kontrollerimizi yapıyoruz. İşaretleme yeni bitti. Sayın Başbakanımızın liderliğinde ve talimatları doğrultusunda, Sayın Bakanımızın gözetim ve denetiminde bütün Türkiye`de olduğu gibi buradaki işlerimizi bir bir takip ederek bugün sonuçlandırmış durumdayız.

Köprü 18 Haziran`da güney şeridinden bakıma alındığında ilk günler yağmur nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Zaten bir köşe yazarımızın bir sözü hatırımdadır. `İstanbul`da trafiği felç etmek istiyorsanız sokağa bir bardak su dökün, bu yeterlidir` sözünü biz 70`li yıllarda da duymuştuk. Yani İstanbul`un trafik çilesi bugünün çilesi değil, o günlere göre artan nüfusu, motorlu taşıtları düşündüğümüzde şu anda İstanbul o günlere göre çok daha iyi durumda. Bunu bütün samimiyetimle ifade ediyorum` diye konuştu.

Köprünün temelinin 29 Mayıs 1985 yılında atıldığını, 3 Temmuz 1988 yılında tamamlanarak hizmete girdikten sonra da bugün kadar bakımdan geçmediğini ifade eden Müsteşar Mehmet Habip Soluk, şunları söyledi:

`1510 metre uzunluğundaki bu köprünün iki ayak açıklığı 1090 metredir ve bu köprüde böyle bir bakım ilk defa yapılıyor. Bu bakımın yapılması şarttı. `Köprü çileye dönüştü` deniliyor. Biz bu ifadeyi aslında kabul etmiyoruz. Bu bir çile değildir. Bu insanımızın can ve mal emniyeti için yapılmış çalışmadır. Bir insan check up yaptırmaya gittiğinde nasıl bu bir çile değilse bu köprünün de hizmet yapabilmesi için bakım metodunun yapılması gerekiyordu. Bizim planlamamıza göre 17 Eylül`de tamamlanacaktı. 26 Temmuz yüklenici ve mesai arkadaşlarımızla birlikte yapılan bir iftar yemeğinde Sayın Bakanımız 17 Eylül`ün uzun bir tarih olduğunu ve bunu öne alabileceğimizi ifade etmişlerdi. 30 Ağustos olarak talimat vermişlerdi. Ancak 30 Ağustos`tan sonra kendilerinin yeni birtakım önerilerini de ilave ederek üç vardiyaya çıkmak suretiyle bunu bugün hizmete açacağız.`

Soluk, işaretleme işlemleri de tamamlanan köprüyü 1-2 saat içinde trafiğe açacaklarını dile getirdi. Bakım ve onarım çalışmalarının büyük bir özveriyle gerçekleştirildiğini ifade eden Soluk, Bakan Binali Yıldırım`ın çalışmaların Ramazan Bayramı`nın ilk günü bitirilmesini planladığını ancak geçen hafta yağan yağmurun işlerini zorlaştırdığını söyledi. Soluk, `Bu köprüde sadece asfalt bakımı yapılmıyor. Aşağı yukarı 9 kalem iş yapılıyor. Bu 9 kalem iş yapılırken hepsi ayrı ayrı nitelikleri olan, birtakım uyulması gereken teknik esasları olduğu için zaman alıyor. Sayın Bakanımızın ilan ettiği tarih itibarıyla çalışmalar bitmiş oldu` diye konuştu.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.